Langrenn

Therese Johaug er bedre skiløper enn leder

KOMMENTAR: Jeg er usikker på hvem som når lengst av Therese Johaug og Ingvild Flugstad Østberg, men jeg tør spå at Ingvild blir den neste kapteinen.

Savnet etter Marit Bjørgen er tydelig i den norske leiren. Kommentator Kjetil Kroksæter mener Therese Johaug ikke har tatt rollen som leder for gjengen.

OBERSTDORF: Alle lag trenger en god kaptein, en som ser og ivaretar andre, en med gode antenner og lederegenskaper. Det gjelder også lag med individuelle idrettsutøvere, og ikke minst i en idrett som er så full av individualister som langrenn.

Marit Bjørgen er ikke bare tidenes mestvinnende norske skiløper. Hun er også tidenes lagkaptein. Når behovet var der var hun også «mor» og omsorgsperson. Vi husker alle de gripende bildene fra Sotsji-OL da hun samlet flokken rundt seg da det triste budskapet om broren til Astrid Uhrenholdt Jacobsen nådde dem.Tomrommet etter Bjørgen lot seg ikke skjule. Therese Johaug har vært med lengst og er den suverent mest meriterte. Slik står hun nærmest til å overta kapteinsvervet. Så langt har hun vist bedre evner på ski enn som leder for denne troppen.

Les hele saken med abonnement