Langrenn

Vraket landslagsløper knuste alle: - Fikk sjokk da rykket mitt holdt helt inn

Kathrine Harsem rykket over den siste bakken og satte alle de andre konkurrentene helt til side.

Kathrine Harsem passerer målstreken med de andre konkurrentene på god avstand bak henne.
  • Svein Hagen

SANDNES: Kathrine Harsem vurderte å legge opp foran denne sesongen etter at hun ble vraket fra landslaget etter forrige sesong. Akkurat nå er hun glad for at hun ikke gjorde alvor av nettopp det.

— Det var tungt en lengre periode etter at jeg fikk beskjeden om at jeg ikke fortsatt ville være en del av landslaget. Men jeg har bitt tennene i sammen og trent veldig godt gjennom sommeren og fikk kjempegod respons på nettopp det her i Sandnes under Blinkfestivalen.

Les også

Northug: - Det holder å være kongen av Mosvik

Stakk over den siste kulen

For mot alle odds stakk hun av med seieren i 10 kilometer fellesstart, foran fjorårsvinneren Barbro Kvåle. De andre eliteløperne ble skikkelig parkert da det dro seg til på den siste runden.

Harsem vant foran Barbro Kvåle og tyske Sandra Ringwald.

Kvåle var 2,7 sekunder bak vinneren i mål, mens Ringwald var 2,8 bak. Verken Therese Johaug eller Heidi Weng stilte til start i Sandnes fredag.

Astrid Uhrenholdt Jacobsen, tredje beste norske på distansen, ble nummer sju. Maiken Caspersen Falla ble nummer åtte, mens Ingvild Flugstad Østberg fulgte på plassen bak Falla.

Les også

  1. Russisk langrennsstjerne om dopinganklagene: - Jeg har ingenting å skjule

  2. Johaug knuste alle opp monsterbakken: - Det var grusomt, men jeg elsker det

— Den siste beskjeden jeg fikk hjemmefra, var å stikke over den siste kulen og håpe at jeg skulle få en luke til de andre, forklarer hun like etter at seieren var et faktum.

Hun overrasket nemlig alle de andre konkurrentene med rykket sitt og kom ut på oppløpssiden med et solid forsprang, en ledelse som skulle vise seg å holde helt inn til mål.

— Jeg turte ikke å snu meg, ei heller turte jeg å juble når jeg passerte målstreken. Var jo ikke sikker på om det kom noen på sidene av meg. Men heldigvis var det ingen som klarte å ta meg igjen inn mot mål, sier en strålende fornøyd Kathrine Harsem.

Stort å vinne i Sandnes

Hun legger ikke skjul på at det var stort å vinne fellesstarten i Sandnes sentrum med det kobbelet av andre eliteløpere fra både Norge og utlandet på startstreken.

— Det er jo ikke noe som er vanlig for min del å vinne et så stort renn. Og selv om vi fortsatt bare snakker om et sommerskirenn, så gir dette meg en solid dose påfyll av ny energi og motivasjon i resten av treningsarbeidet framover mot sesongen, understreker hun.

Etter mye regn hele dagen, var det ganske vått og glatt på asfalten i den rundløypen kvinnene gikk 11 ganger i Sandnes sentrum.

— Jeg var ganske reservert i mange av svingene, og noen ganger ble det lange yttersvinger på meg. Og heldigvis hadde jeg ikke noen problem med å holde meg på beinene underveis, sier hun.