Langrenn

Northug og Iversen med ellevill ferieplan

I Montreal sikret de trøndersk jubeldag. Nå vil romkameratene til strand og sol..

 • Birger Løfaldli
  Birger Løfaldli
  Adresseavisen

MONTREAL (adressa.no): Den ene er 30 år, veteran og har opplevd det aller meste innenfor langrennssporten. Den andre er 24 år og fersk i verdenstoppen. Onsdag kveld var det ingen som kunne stoppe dem under fellesstarten i millionbyen Montreal.

Petter Northug og Emil Iversen er romkamerater og svært gode kompiser. Nå er humøret på topp hos begge to. De to trønderne har fått et meget godt utgangspunkt i jakten på seieren i Ski Tour Canada.

Mer om onsdagens etapper:

 1. Les også

  Fantastiske Iversen: - Det føles sånn passe

 2. Les også

  Råsterk Iversen rykket fra Northug og vant: - Helt fantastisk!

 3. Les også

  Johaug om livet som superkjendis: - Skulle ønske jeg av og til ikke fikk det blikket

 4. Les også

  Johaug utklasset konkurrentene: - Hadde aldri i verden trodd jeg skulle gå så bra

Emil: — Helt rått

— Jeg hadde aldri trodd at jeg skulle gjøre det så bra som i dag. Målet var å gjøre det best mulig. At jeg vant og sopte med meg så mange bonussekunder, det er helt rått, sier Iversen.

Han vant den andre tour-etappen foran Northug. Russeren Sergej Ustiugov, som dro feltet i store deler av den 17,5 kilometer lange distansen i sentrum av Montreal, ble tredjemann. I sammendraget leder nå Ustiugov, seks sekunder foran Iversen og elleve sekunder foran Northug. Sammenlagtfavoritt Martin Johnsrud Sundby slet tungt onsdag kveld og er hele ett minutt og 39 sekunder bak Ustiugov i sammendraget.

— Jeg kan jo kanskje vinne Ski Tour Canada, svarer Iversen på spørsmål om han tror det er mulig, før han legger til:

— Slik jeg ser det nå er det kanskje Sergej som er den største favoritten.

Iversen har heller ikke avskrevet Sundby i sammendraget.

Ferieplan

Overfor Adresseavisen sier Meråker-løperen at det er fint lite langrennsprat på rommet hvor to av verdens beste skiløpere bor under oppholdet i Canada.

I stedet bruker Northug og Iversen noe av tiden til å planlegge en ferietur etter sesongen.

— Vi skal på ferie sammen hvis vi finner noen fine plasser, sier Iversen, før Northug i perlehumør forteller sin versjon:

— Emil har bestilt varme og strand. Det er ikke aktuelt å ta med seg rulleski eller piggsko, slik jeg foreslo. Du hører hvordan fokuset er til slike nye stjerner. De skal helst ikke trene når det er ferie. Det er det jeg har å forholde meg til, så får jeg prøve å lage en pakke ut fra det, sier Northug.

- Trivelig med flere

— Foreløpig er det oss to, men det kan jo hende Emil har noen navn på blokka som han ikke kommer med før avreise. Det vet ikke jeg. Det er typisk han at det dukker opp noen i siste liten, smiler 30-åringen.

— Vi får se. Det hadde vært trivelig å få med seg noen flere, svarer Iversen, før de begge bryter ut i latter.

SE VIDEOEN HVOR NORTHUG OG IVERSEN RØPER SINE FERIEPLANER I VINDUET OVER

Northug gleder seg tydelig på kompisens vegne. Seieren var Iversens tredje i verdenscupen. Den første kom på sprinten i Oberstdorf under Tour de Ski. 20. februar vant han sprinten i Lahti.

Gleder seg over Iversen

— For to år siden skjønte jeg at Emil kunne bli en av verdens beste, da han tok rent bord i den skandinaviske cupen i Vuokatti tidlig i sesongen. Han mistet et par år på grunn av litt sløvhet, men så har han tatt seg sammen igjen nå, forklarer skikongen.

— Da jeg startet i Meråker, trodde jeg aldri han skulle bli skiløper. Han har jobbet og tatt steg for steg. Vi har trent mye sammen og det er artig for meg å se at Emil får igjen for jobben han gjør. Vi er like som skiløpere og vi tenker litt likt i treningsarbeidet, fortsetter Northug.

- Hva skjer på rommet dere bor på?

— Vi har det artig sammen på tur og prøver å motivere hverandre, sier Northug.

Torsdag er det hviledag i Ski Tour Canada. Fredag fortsetter touren med sprint i Quebec City.

Slik gikk det i Ski Tour Canada på åpningsdagen:

Har du fått med deg disse sakene?