Langrenn

Rønning: - Ikke sikker på plass i verdenscupstarten

Eldar Rønning er nødt til å prestere fra start på Beitostølen.

 • Birger Løfaldli
  Birger Løfaldli
  Adresseavisen

BEITOSTØLEN (adressa.no): Kampen om plassene til verdenscupåpningen er tøff. Derfor må landslagsløperne overbevise allerede i dag.

Starter først av favorittene

— Jeg føler meg ikke sikker på å bli tatt ut til Kuusamo. Jeg bør være topp fem uansett på 15-kilometer klassisk her på Beitostølen for å få gå neste helg , sier Eldar Rønning til adressa.no.

Han går ut med startnummer 128 i dag og er blant de aller største favorittene. Bak Rønning kommer imidlertid både Martin Johnsrud Sundby (142) og Petter Northug (143).

Northug har friplass

Byåsens Petter Eliassen starter sist av landslagsløperne, på startnummer 155. Også han har ambisjoner om å få gå i Finland neste helg.

— Med tanke på Kuusamo er det viktig å gå fort i helga. Jeg må kanskje inn blant de fem beste her om jeg skal komme med, sier han.

Norge har til sammen ni plasser for herreløperne i neste helgs verdenscupåpning, sprintere og distanseløpere inkludert. I tillegg har brødrene Petter og Tomas Northug hver sin friplass.

Syk Dyrhaug

Problemene fortsetter for tydalingen Niklas Dyrhaug, som fikk bortimot hele fjorårssesongen ødelagt. NRK meldte tidligere i dag at han har reist hjem fra Beitostølen på grunn av sykdom.

Forkjølelse er årsak til at han ikke stiller til start.

Mest lest akkurat nå

 1. 1
  NORGE
  Publisert:

  Nyhetsstudio: Siste nytt

 2. 2
 3. 3
 4. 4
 5. 5
 6. 6