Langrenn

- Må prøve å nyte det selv om det er vondt

Petter Northug tok sin tredje seier på tre dager da han vant Toppidrettsveka sammenlagt.

Petter Northug vant Toppidrettsveka sammenlagt.
  • Vegard Smevoll

TRONDHEIM (adressa.no): Avslutningen var lagt til Torvet i Trondheim, med fire innlagte runder over Gamle Bybro, opp Sykkelheisbakken og en sløyfe rundt Kristiansten festning.

— Det var helt fantastisk å gå. Jeg hadde aldri trodde det skulle være sånn trykk som dette, sier Petter Northug til adressa.no etter 15-kilometeren.

Han startet 12 sekunder etter Simen Østensen på den 15 kilometer lange jaktstarten, tettet luka ganske fort, før det ble et oppgjør mellom de to og Eldar Rønning og Øystein Pettersen.

I spurten var Rønning nærmest, men sjanseløs til slutt inn mot Olav Tryggvason-statuen.

— Sportslig og idrettslig er jeg mest fornøyd med seieren i rulleskiløypa i Knyken fredag, siden det minner mest om langrenn, men det artigste var å vinne totalen til slutt, på hjemmebane her i Trondheim, sier Northug.

Pølsa vant bil

På Torvet satt flere hundre i provisoriske tribuner, mens tusenvis fulgte løperne langs løypa på Bakklandet og på Singsaker.

— Det var helt utrolig artig å gå opp Sykkeheisbakken og videre oppover. Det var trøkk og stemning hele veien. Selv om det var vondt på de to siste rundene, må du prøve å nyte det også, sier Petter Northug.

Øystein Pettersen er årets sammenlagtvinner i Norgescupen på rulleski. Han vant en bil. Etter løpet takket han publikum for oppmøtet.

— Tenk at dere bruker en lørdag på å se på svette menn i trange klær. Jeg digger dere. Jeg får nesten vurdere å flytte til Trondheim. Er det dyrt å bo her?

Northug mener det bare er å flytte.

— Jeg prøver stadig å si at dette er den fineste plassen å være når du er langrennsløper. Han må ta med seg familien, så skal jeg finne et hus til ham på Byåsen, sier han.

Mye mengde den neste måneden

Petter Northug har vist fryktinngytende form den siste uka, med tre enkeltseire under Toppidrettsveka.

Likevel mener han at toppformen er et stykke unna.

— Jeg er ganske langt unna storformen. Ingen her er i toppform. Vi er i treningsperioder alle sammen, men stiller opp fordi det er er god trening.

- Hva blir viktig den neste måneden?

— Holde seg frisk og skadefri og få trent det jeg har planlagt. Det vil si mye mengde og mange kontrollerte intervaller, sier Petter Northug.

Les mer om

  1. Petter Northug
  2. Øystein Pettersen
  3. Eldar Rønning