Langrenn

Trøndersk nykommer tatt ut til Tour de Ski: – Trodde ikke helt på det

Sindre Bjørnestad Skar er blitt forkjølet og reiser ikke til Tour de Ski. Jan Thomas Jenssen erstatter Bjørnestad Skar.

Jan Thomas Jenssen skal gå Tour de Ski. Foto: Foto: Ørjan Ellingvåg / NTB scanpix

  • Bernhard Veland

Beskjeden kommer bare to dager før åpningen i sveitsiske Lenzerheide.

Senest søndag gikk Skar inn til stafettseier i Planica med Erik Valnes. Men en forkjølelse setter en stopper for Bærums Verk-utøveren, som må være hjemme.

Jan Thomas Jenssen fra Hommelvik IL erstatter Skar.

– Det er kjempeartig at jeg får muligheten til å vise meg fram, jeg har ikke gått så mye verdenscup tidligere, sier Jenssen.

Trønderen var reserve til Tour de Ski-troppen, men var overrasket da han fikk beskjed om å dra til Sveits, der første etappe går.

– Jeg trodde ikke helt på det før det sank inn, det var litt sjokkerende. Jeg visste at jeg var førstereserve, men de andre dro i dag, så jeg trodde kanskje at toget var gått, sier han.

Vil vise seg fram

– Hvilke ambisjoner har du?

– Jeg har ikke rukket å tenke så mye på det. Det blir å vise seg fram i enkeltløp. Være i toppen av resultatlistene. Jeg er best i distanserenn, men på gode dager kan jeg gjøre det bra i sprint også, sier han.

Andre juledag trente Jan Thomas Jenssen intervaller for å forberede seg til skandinavisk cup etter nyttår. Nå skal han i stedet gå mot verdens største langrennsstjerner.

– Det er litt rart å tenkte på akkurat nå. Det er kjempeartig at de har troa på meg, jeg setter umåtelig stor pris på det.

Les også

Svensk avis hevder at angriper er klar for Rosenborg

Reiser fredag

Jenssen har feiret jul hjemme hos foreldrene og reiser for å slutte seg til resten av troppen klokken 07 fredag.

– Jeg har ikke så mye kontakt med landslagsløperne på vinteren, men om sommeren og høsten trener vi sammen. Team Veidekke Midt-Norge har et samarbeid med landslaget.

Det blir Jenssens debut i Tour de Ski. Ifølge resultatoversikten til Det internasjonale skiforbundet har han gått to verdenscupløp: I desember 2017 ble han nummer 52 på skiathlon på Lillehammer, ett år senere nummer 55 på 30 kilometer fristil på Beitostølen. Etter gode resultater i norgescup og skandinavisk cup i vinter, hadde han håp om å få gå verdenscup i Davos. Den sjansen glapp, nå skal han altså delta i det som er sesongens viktigste konkurranse i en mesterskapsfri vinter.

(©NTB/100 % Sport)

Les mer om

  1. Jan Thomas Jenssen
  2. Langrenn