Langrenn

– Vi hadde som mål å ha folk i finalen på herre- og damesiden, og det klarte vi

Team Nord-Norge løperne Lovise Heimdal og Erik Valnes kom begge til finalen på Gålåsprinten.

FINALE: Lovise Heimdal ble nummer fem på Gålåsprinten.
  • Tobias Stein Eilertsen
    iTromsø

Erik Valnes var tredje raskest i prologen, og kom helt til finalen på Gålåsprinten. Men da det gjaldt som mest, gikk det ikke helt veien. Han ble nummer fem, hele 12.32 sekunder bak vinneren Fredrik Riseth.

Lovise Heimdal fra Team Nord-Norge helt til finalen på den klassiske sprinten. I finalen holdt det ikke helt inn og hun ble nummer fem. Thea Krokan Murud vant Gålåsprinten.

Les også

Northug slått ut i kvartfinalen av sprinten: – Må heve seg mange hakk

Merete Myrseth røk ut i semifinalen, mens Silje Theodorsen og Emilie Kristoffersen røk ut i kvartfinalen.

– Det var bra. Kjempemange kom videre fra prologen med gode tider, som er veldig viktig. Målet var å ha folk i finalen på herre- og damesiden, og det klarte vi. Det er vi sinnssykt fornøyd med, selv om vi også skulle ønsket vi hadde noen på pallen, sier trener for Team Nord-Norge Kristian Skogstad til iTromsø.

– Stang ut

Skogstad er også klar på at det var litt «stang ut» for de nordnorske løperne.

– For (Erik) Valnes ble det vanskelig. Han gikk i femte heat i kvartfinalen og i den andre semifinalen, så han fikk alltid kort tid. Det viser at det ikke er bare-bare i dette sirkuset, når du har stang ut i oppsettet hele veien til finalen, sier Skogstad.

Les også

Topplassering for SiIje Theodorsen i norgescupen

5.-plassen ble imidlertid en opptur for Lovise Heimdal.

– Det var et steg i riktig retning. Det har ikke gått helt på skinner for henne i år, så dette gjorde nok bra, selv om hun selvfølgelig hadde håpet på pallen.

I morgen er det 10 kilometer klassisk for damene, og 15 kilometer klassisk for herrene.

– Vi har gode muligheter der. De fleste er i godt slag og stiller til start, utenom Torgeir (Sulen Hovland) som er syk. Martin Mikkelsen, som ikke er noen sprinter, gjorde en bra prolog i dag, så han har våknet skikkelig, og vi gleder oss til fortsettelsen.

44.-plass i verdenscupen

Anna Svendsen endte på 44.-plass på 10 kilometer klassisk i verdenscupen i finske Ruka. Hun var 2,06 bak Marit Bjørgen, som vant rennet foran svenske Charlotte Kalla.

Les mer om

  1. Langrenn