- Fikk frysninger på ryggen

Slik reagerte ordfører Rita Ottervik da skitinget sa ja til ski-VM i Trondheim.

Rita Ottervik synes det er knallartig at skitinget stilte seg bak Trondheims søknad om ski-VM.

Enstemmig. Med både Oslo og Lillehammer i ryggen.

Det ble utfallet da skitinget lørdag ettermiddag stemmet over en søknad fra Trondheim til VM på ski i 2021. Da hadde både skipresident Erik Røste og ordfører Ottervik — som prioriterte skitinget framfor Arbeidetpartiets ekstraordinære årsmøte - vært på podiet og snakket varmt om Trondheim som vertsby. Og fått full støtte av både Oslo (OL-søker) og Lillehammer (ungdoms-OL) underveis.

- To gode vedtak i dag

Etterpå snakket adressa.no med en strålende fornøyd ordfører.

— Dette var knallartig, og jeg fikk frysninger på ryggen da vi fikk enstemmig støtte fra tinget. Dette er en fantastisk start for oss, sier hun.

Ottervik innrømmer at hun også smugleste på oppdateringene fra årsmøtet i partiet, hvor Jonas Gahr Støre ble valgt til partileder.

— To veldig gode vedtak på kort tid i dag, smiler ordføreren.

- Unne hverandre suksess

Da hun snakket for Trondheim før skitinget gikk til valg, var innholdet at man må unne hverandre suksess i form av å få arrangere store

Fra venstre: Arvid Wisløff, Per Lund, Kari Hovin Kjølle, Otto Ulseth, Siri Darell, Ola Evjen, Kari Sylten, Erik Andresen og Tove Moe Dyrhaug.

mesterskap.

— Oslo skal ha OL. Lillehammer skal ha ungdoms-OL. Det er viktig for skisporten i Norge at vi har oppgraderte arenaer i flere deler av landet, og at flere klarer å arrangere store mesterskap. At vi unner hverandre suksess. I tillegg til at anleggene er med å sørge for topp fasiliteter for bredden og ungdommen i hverdagen, sier hun.

Søknad inn 1. mai

Nå skal skiforbundet i forhandlinger med kommunen, hvor målet er å få levert en søknad til FIS innen 1. mai neste år.

Det har daglig leder i skikretsen, Erik Andersen, stor tro på at går i orden.

— Det har vært stor positivitet på tvers av partiene, så det håper vi går bra. Vi var spente i dag, men var sterke i troen på at skitinget ville gi oss sin støtte, smiler han.

Også Ottervik er optimist med tanke på det som nå skal skje.

— Vi skal jo forhandle først nå da. Men det ligger et enstemmig bystyrevedtak på dette i bunnen, sier hun.

Dersom søknaden går gjennom 1. mai, skal det utarbeides en mer grundig søknad, som må være FIS i hende 1. oktober.