Langrenn

Gravid skistjerne velger å gå mot Johaug og verdenseliten til helgen

— Jeg begynner å merke det, sier Aino-Kaisa Saarinen.

Aino-Kaisa Saarinen er to måneder på vei - men skal likevel delta i verdenscupåpningen.
 • Nicholas Bergh
  Nicholas Bergh
  Journalist

Det er «babyboom» blant langrennseliten denne vinteren, med vår egen legende Marit Bjørgen i spissen.

Den finske veteranen Aino-Kaisa Saarinen (36) er blant løpene som venter barn, sammen med sin ektemann Tom Gustafsson. I motsetning til Bjørgen, som er ventet tilbake i skisporet tidligst i mars, har imidlertid ikke Saarinen planer om å trekke seg tilbake ennå.

Mandag bekreftet nemlig det finske skiforbundet at Saarinen er tatt med i troppen til helgens verdenscupåpning i Kuusamo.

Uttaket vekker oppsikt, og har blant annet blitt tema i svenske og finske aviser. Saarinen er to måneder på vei, hvilket betyr at hun allerede merker en vektøkning.

— Jeg begynner å merke det på magen. Nå vet jeg hvordan det føles for gubber som begynne å få litt ølmage, fleiper Saarinen overfor den finske avisen Ilta-Sanomat.

Saarinen har vært blant Finlands fremste langrennsløpere i en årrekke, og har blant annet fire VM-gull fra tidligere i karrièren.

Marit Bjørgen oppfordrer gravide til å trene: - Er ingen sykdom.

Distrahert

Her i Norge har Marit Bjørgen, som har termin i slutten av desember, holdt seg aktiv gjennom store deler av sommeren.

Under den nasjonale åpningen på Beitostølen ble en høygravid Bjørgen observert ute på en bedagelig skitur ute i konkurranseløypene. Skidronningen fortalte Aftenposten at dette faktisk var årets første ordentlige skitur.

Marit Bjørgen spente på seg skiene på Beitostølen for to uker siden.

Bjørgen er forøvrig med i et forskningsprosjekt i regi av IOC, der målet er å finne ut hvordan toppidrettskvinner bør trene under graviditet og etter fødsel.Saarinen nøyer seg altså ikke bare med å trene — men fortsetter dessuten å konkurrere enn så lenge. At den meritterte veteranen skal kunne utfordre Charlotte Kalla og Therese Johaug i helgen, er naturligvis for mye å kreve.

— Før et renn forrige helg satt jeg og så etter stellevesker på nettet. Tankene mine var et annet sted, ikke på rennet. Men det er vidunderlig å gå på ski akkurat nå. Jeg føler at jeg nyter det enda mer enn tidligere, forteller Saarinen.

I helgen vil Saarinens mage kanskje være et synlig symbol på langrennsportens «babyboom».

I tillegg til Saarinen og Bjørgen, er amerikanske Kikkan Randall gravid. Langrennsparet Katja Visnar og Ola Vigen Hattestad ønsket dessuten en sønn velkommen til verden tidligere denne uken.

Verdenscupen starter allerede fredag, med klassisksprint for begge kjønn. På lørdag skal det gås intervallstart i fri teknikk, før helgen avsluttes med en jaktstart i klassisk stil søndag.

Synes du Marit Bjørgen er rå? Da anbefaler vi disse sakene:

IOC vil forske på Bjørgens graviditet: - Det er gjort få studier tidligere.

Mor Weng: - Bjørgen har vært som en mamma for Heidi.

Bjørgen skal se langrenn fra sofaen - og håper på Kowalczyk-suksess

Østberg om Bjørgens treningsinnsats: - Irriterende bra!

Mest lest akkurat nå

 1. 1
  NORGE
  Publisert:

  Nyhetsstudio: Siste nytt

 2. 2
 3. 3
 4. 4
 5. 5