Langrenn

Nå sammenlignes han med Alsgaard og Northug

Supertalentet fra Byåsen tok sitt andre VM-gull på to dager.

EKSKLUSIV KLUBB: Både Thomas Alsgaard, Johannes Høsflot Klæbo og Petter Northug har dominert i junior-VM. Alsgaard og Northug klarte seg også utmerket som seniorer. Tiden vil vise om Høsflot Klæbo klarer det samme.
  • Birger Løfaldli
    Adresseavisen

TRONDHEIM (adressa.no): Mandag vant 19 år gamle Johannes Høsflot Klæbo sprinten i junior-VM i Romania. I dag fortsatte han å imponere, da han vant 10-kilometer klassisk, 11 sekunder foran Magnus Kim fra Sør-Korea. Finske Lauri Lepistö tok bronsen.

Kongen av junior-VM

Dermed er Byåsen-løperen i ferd med å bli kongen av junior-VM i 2016. Med flere gull i samme mesterskap er han i ferd med å havne i en svært eksklusiv klubb.

— Egentlig er det bare Thomas (Alsgaard) og Petter (Northug) som har tatt flere medaljer i junior-VM og som i tillegg har hatt stor suksess som seniorer. Johannes er i en eksklusiv klubb. Thomas og Petter dominerte junior-VM totalt og dominerte også etter at de ble seniorer. Det blir spennende å se på fremtiden. Johannes Høsflot Klæbo skal få lov til å være junior og gå steg for steg, sier landslagstrener Tor Arne Hetland til Adresseavisen.

I fjor vant Fredrik Riseth junior-VM. Også han er Byåsen-løper og har vært elev på Heimdal videregående skole. Det samme gjelder Høsflot Klæbo.

Les også

Johannes (19) fra Byåsen er best i verden

Tungt og vått

— De har gjort en veldig bra jobb på Heimdal, med Maj Helen Nymoen, Øyvind Skaanes og Heidi Selnes som trenere. Det er et meget bra trenerteam, som har erfaring og som har holdt på noen år nå, sier Hetland.

Under tunge og våte forhold kjempet Høsflot Klæbo seg gjennom løypa i Romania.

— I dag var det brutalt. Det var sinnssykt bløtt uti der, og vi fikk ingenting gratis. Det var bare å jobbe mentalt, sier han til Adresseavisen.

Han har ingenting imot å bli sammenlignet med to av de aller største i norsk langrennshistorie: Thomas Alsgaard og Petter Northug.

Les også

Vil ha full gjennomgang av skistjernenes klesavtaler

— Utrolig stort

— Det er utrolig stort å bli sammenlignet med dem. Jeg tror jeg har kvaliteter som du er avhengig av for å være med i dagens langrenn, både på sprint og distanse. Jeg må bare ta dette som et positivt tegn. De er store forbilder for meg.

På grunn av svært lite snø, under 10-kilometeren gikk løperne nesten helt ned på asfalten, er det fullstendig hviledag i morgen. Det er heller ikke tillatt å teste ski i løypene.

Planen er at det skal gås 15-kilometer fristil på torsdag og stafett fredag. Den dobbelte verdensmesteren er usikker på om det lar seg gjennomføre.

— Jeg er veldig usikker på om det blir noe av det, sier han.

Hør Adresseavisens RBK-podkast her:

Les også

  1. Svensk kommentator ut mot norsk dominans: – Like greit å koble ut TV-signalene

  2. Sundby med VM-advarsel: - Garanterer at feltet blir sprengt

  3. Sundby trosset fall og seiret i norsk storeslem