Eirik Myhr Nossum bekreftet som ny landslagstrener i langrenn

Northugs tidligere trener skal lede langrennsherrene frem mot VM i Seefeld.

NY SJEF: Eirik Myhr Nossum skal trene langrennslandslaget.
  • Reidar Løfaldli

Tor Arne Hetland fikk ikke fortsette som hovedtrener for det norske allroundlandslaget i langrenn, og i dag ble hans etterfølger presentert.

Eirik Myhr Nossum tar over jobben som landslagstrener. Det bekrefter Skiforbundet på sin hjemmeside.

32-åringen har vært assistent under Hetland de to siste sesongene, og har ledet landslaget midlertidig de siste ukene.

– Jeg er klar over at det ikke bare blir positive beslutninger jeg må ta, sier han.

Hovedmålet for den kommende sesongen blir ski-VM i Seefeld i Østerrike.

– Motivasjonen for å gjøre et solid stykke arbeid som lag inn mot Seefeld og fremtidige mesterskap er forankret i min grunnleggende jakt på seier, heldigvis svært så sammenfallende med gutta på laget, sier Myhr Nossum.

Les også

Myhr Nossum ønsker seg jobben som landslagstrener

Lang erfaring tross ung alder

Eirik Myhr Nossum kommer fra Inderøy, og var altmuligmann og personlig trener for Petter Northug i de to første sesongene han sto utenfor landslaget.

- Er Petter Northug tilbake i formen fra 2015, er han selvfølgelig hyperaktuell også til å gå annet enn sprint (i VM), sa Nossum på spørsmål fra VG.

Myhr Nossum er utdannet ved Norges Idrettshøgskole og har en mastergrad i idrettsfysiologi. 32-åringen har også vært trener i Lyn ski i en årrekke.

STOR ERFARING: Eirik Myhr Nossum sammen med langrennssjef Vidar Løfshus.

– Eirik er en ung og erfaren trener og har den kompetansen og de egenskapene vi etterspør i rollen som sjef for allroundgutta, sier landslagssjef Vidar Løfshus.

– Han har jobbet tett i trenerteam med Menn Elite Allround og Menn Elite Sprint de to siste årene. Selv om rollen som hovedtrener er mer krevende og med større ansvar, har vi stor tro på at Eirik sitt bidrag inn i vårt totale trenerteam skal bidra til å utvikle både hovedtrenere og nye trener som skal inn i teamet med fokus på «gode sammen», understreker Løfshus.

Les også

Norges nye trener: Dette kan vi lære av svenskene

To assistentjobber utlyses

Også på kvinnesiden har det vært store endringer i trenerkabalen. Både trener Roar Hjelmeset og hans assistent Sjur Ole Svarstad ga seg etter sesongen.

Ole Morten Iversen, far til herrelandslagsløper Emil, tok over kvinnelandslaget.

Arild Monsen fortsetter i jobben som trener for sprintlandslaget.

Stillingene som Myhr Nossums assistent på herrelandslaget og Iversens assistent på kvinnelandslaget skal lyses ut så snart det praktisk lar seg gjøre, sier Vidar Løfshus.

Les også

Kommentar: «Norges nye sjef bør få denne mannen som assistent»

– Det er jo ikke til å legge skjul på at det hadde vært veldig spennende om en kvinnelig trener kunne ha komplettert trenerteamet vårt, sier Løfshus.

Det er foreløpig ikke klart hva som blir Tor Arne Hetlands nye rolle. Hetlands kontrakt løp egentlig ut neste sesong, men sterk intern misnøye gjorde at rogalendingen ikke fikk fullføre denne.

– Vi ser på løsninger for Tor Arne. Han er et stort trener- og ledertalent, og han ønsker vi i Norges Skiforbund å ta vare på, sa Vidar Løfshus tidligere i år.