Northug-feil ødela for ham og Johaug. Falla og Klæbo vant Kirkebakken Grand Prix.

Maiken Caspersen Falla og Johannes Høsflot Klæbo viste konkurrentene ryggen under rulleskirennet Kirkebakken Grand Prix på Hamar onsdag. Det gikk ikke etter planen for Petter Northug.

Therese Johaug og Petter Northug gikk på samme lag.

Falla var i egen klasse i kvinnenes finale og kom til mål i tilnærmet ensom majestet. Landslagskollega Tiril Udnes Weng fulgte nærmest, mens juniorlandslagsløper Kristin Austgulen Fosnæs ble nummer tre.

Therese Johaug måtte nøye seg med fjerdeplass.

– Jeg fikk det akkurat som jeg ville, smilte Falla til TV 2 etter målgang.

VANT SOM HAN VILLE: Johannes Høsflot Klæbo under sprintkonkurransen på rulleski i Hamar sentrum onsdag

Gjerdrum-løperen ble sprintverdensmester for andre gang i karrieren i Seefeld i vinter.

– Jeg tror formen min er ganske grei, sånn den burde være på denne tiden. Jeg løp Birken lørdag og kjente det litt i beina, men sprinte kan jeg jo, smilte hun.

Maiken Caspersen Falla var best i sprintkonkurransen på rulleski i Hamar sentrum onsdag. Foto: Geir Olsen / NTB scanpix

Klæbo

I herrenes sprintfinale ble Johannes Høsflot Klæbo utfordret av blant andre russiske Aleksandr Bolsjunov. Med var også fjorårsvinner Stian Berg og Petter Northug.

Berg la seg i front og styrte tempoet underveis. Han fikk etter hvert en luke sammen med Johannes Høsflot Klæbo og Even Northug.

Inn på oppløpet festet Klæbo grepet om seieren, samtidig som fjorårsvinner Berg kom ut av balanse og fikk et ublidt møte med Hamar-asfalten.

Dermed ble Even Northug nummer to.

– Det var tungt. Utrolig artig runde og løype. Dette er egentlig prikk likt en sprint, men det kommer en motbakke og er ikke noe hvileparti. Det er artig å være først i mål, sa Klæbo til TV 2.

Han la til at det var artig å slå Petter Northug i det som kan ha vært deres siste duell i konkurransesammenheng.

Northug var sjanseløs i kampen om seieren.

Northug kjørte feil

I sprintkonkurransen for blandet lag tok Klæbo og Falla en oppskriftsmessig seier. Petter Northug og Therese Johaug utgjorde et av utfordrerlagene, men fikk seierssjansene ødelagt da Northug gikk feil i en sving.

– Jeg kunne klart svingen, men det var av hensyn til sikkerheten. Det sto folk der. 92 kilo Northug ut blant folkemengden vil vi ikke se her i dag, men jeg fikk bekreftet at formen er der jeg vil den skal være, smilte Northug til TV 2.

Rulleskirennet for Norges beste kombinertkvinner ble vunnet av Våler-jenta Hanna Midtsundstad.

Jarl Magnus Riiber viste på sin side kombinertkollegene ryggen i herrerennet, til tross for at verdensmesteren fra Seefeld i vinter måtte bytte stav innledningsvis.

De to beste i kombinertrennet fikk plass i langrennsløpernes sprintfinale. Der fikk Riiber trøbbel og endte et stykke bak de beste.