Langrenn

Langrennssjefen: - Den gamle Klæbo-avtalen gjelder fortsatt

Johannes Høsflot Klæbo går inn i ny sesong under kontrakten fra i fjor, ettersom de ikke har blitt enige om ny avtale ennå.

  • Vebjørn Olsen
  • Kurt B. M. Haugli
    Journalist

HOLMENKOLLEN/STAVANGER: – Det er sånn at hvis man ikke er kommet til enighet innen en ny sesong starter, kan partene stå ved den gamle avtalen. Han kan gå renn og være med på samlinger, men da er begge parter gjensidig forpliktet til den avtalen som var i fjor, sier langrennssjef Espen Bjervig.

Fristen for å signere ny avtale gikk egentlig ut 10. juni, men Norges Skiforbund og Johannes Høsflot Klæbo har altså ikke blitt enige ennå. Ifølge begge parter nærmer det seg en ny avtale.

– Vi blir enige om det. Det er jeg helt sikker på, sier langrennssjefen, som ikke har satt ny frist for å bli enige.

Johannes Høsflot Klæbo deltok i Holmenkollen Skishow torsdag kveld uten at det ble den helt store suksessen.

– Jeg har ikke så mye å si om den avtalen. Vi er på god vei og vi må vel bli enig. Det er faderen (Haakon Klæbo, som også er manager - red.anm.) som tar seg av dette, sa han etter konkurransen. hvor han til slutt havnet på en 20. plass

  • LES HVA KLÆBO-LEIREN SIER OM AVTALEN HER: Klæbo nærmer seg landslagsavtale: – Mye tyder på at vi snart er i mål
Les også

Svenskene etterlyser åpenhet i Klæbo-saken. Norges Skiforbund forstår lite av kritikken.

– Slipper å stresse

Johannes Høsflot Klæbo deltok torsdag i Oslo Skishow i Holmenkollen.

– Vi ønsker å bli enige om de tingene vi ikke tolker helt likt, sier Bjervig.

– Hva tolker dere forskjellig?

– Helt konkret vil jeg ikke svare, fordi jeg ikke kan gå inn i private avtaler på den måten, men det går på tolkning rundt når man er skiløper og når man ikke er det.

Langrennssjefen bekrefter at alle på landslaget er enige om den nye avtalen, utenom Klæbo, men at det er en god tone og dialog mellom partene.

– Det er komplekse saker og det er derfor det tar tid. Nå slipper vi å stresse fordi vi kan bruke den gamle avtalen, avslutter Espen Bjervig.

Les mer om

  1. Johannes Høsflot Klæbo
  2. Langrenn