Langrenn

Dette er nordmannen Halfvarsson frykter mest: – Han er som en ny, liten Petter

Et av svenskenes store gullhåp Calle Halfvarsson (28) tror Northug er ferdig, men er villig til å ofre verdenscupen for at han ikke skal legge opp.

  • Marius Dahl

Overfor svenske Expressen hevder han i et større intervju at skistjernen ikke lenger er like nøyaktig i treningsarbeidet og lanserer samtidig hans arvtager. Likevel understreker Halfvarsson at han ikke håper at Northug legger opp.

Bakgrunnen er et intervju samme avis gjorde med Northug i august, der trønderen på direkte spørsmål om hva han vil gjøre dersom Halfvarsson blir OL-konge og verdenscupvinner i vinter.

Les også

Den svenske stjernen om FIS-forslagene: – Det er ikke seriøst. Jeg fatter ikke hvordan de tenker

Der var Northugs klokkeklare svar før journalisten i det hele tatt hadde fullført setningen - at han ville legge opp.

– Vil ikke at Petter skal slutte

Svaret bekymrer Halfvarsson, som har ambisjoner om å snyte Norge for OL-gullene i vinterens leker i Sør-Korea.

– Jeg har faktisk fundert litt på det han sa. Det kan bli en kjedelig situasjon. Tenk om jeg tar et par OL-gull og går mot verdenscupseier, hva jeg gjør jeg da? Jeg vil jo ikke at Petter skal slutte. Da blir det og stå der og veie opp og ned om jeg skal ofre verdenscupen, sier Halfvarsson til Expressen.

Les også

Northug kan tour-åpne i Bendtners hjemland

Den svenske langrennsløperen håper ikke Northug slutter, men sier også at han selv fort ville lagt opp på topp i stedet for å samle på tiendeplasser og svekke eget varemerke. Svensken er redd sulten til Northug er borte etter å ha vunnet det som er å vinne.

Svikter alltid i mesterskap

Så langt er det ingen problemstilling for Halfvarsson, som har ett gull i karrièren: En juniorsprint i VM i 2008. Skuffelsen var stor i Falun på hjemmebane for to år siden, der langrennsprofilen ikke tok en eneste individuell medalje og fikk et stafettsølv som høydepunkt.

Heller ikke i Val di Fiemme i 2013 og i Lahti i vinter ble det individuelle medaljer. Sølv på samme stafett i 2013 og bronse i år. I OL har han ingen medaljer å vise til.

Les også

Northug kan tour-åpne i Bendtners hjemland

I sterk kontrast til Northug, som altså har to OL-gull og hele 13 VM-gull. Derfor tror Halfvarsson at Northug begynner å bli mett og han ser ikke den samme dedikasjonen i rivalens treningsopplegg lenger. Og viser til at han er blitt "konge" på sosiale medier og sin egen TV-kanal, og tror det kan ta fokus vekk fra treningen.

Les også

Northug har OL-målet klart: – Jeg har følt meg avskrevet

På direkte spørsmål om han tror Northug kjører Norges ankertappe på stafetten i OL, svarer svensken nei. For Halfvarsson frykter en annen trønder i vinter.

Tror Klæbo kan bli like «kaxig» som Northug

– Det er (Johannes Høsflot) Klæbo jeg tror mest på. Han er sykt rask altså. Som en ny, liten Petter, spår Halfvarsson, ifølge Expressen.

I Sverige har ikke skikometen, som sist vinter presenterte seg med sine første verdenscupseiere og bronse på VM-sprinten i Lahti, satt sine spor helt enda. Nylig uttalte Niklas Dyrhaug at ingen spurtslår Klæbo akkurat nå.

Halfvarsson frykter Klæbo før OL-sesongen.
Les også

Petter Northug: – Hvis jeg svarer på det spørsmålet, får jeg nok ikke gå verdenscup i vinter

Foreløpig er han derimot ikke kjent som like «kaxig» som Northug.

– Johannes har liksom ikke den personligheten. Men han har glimt i øyet. Kanskje han blir det om han også begynner å vinne litt mer, sier svensken til Expressen.

Les mer om

  1. Johannes Høsflot Klæbo
  2. Calle Halfvarsson
  3. Langrenn
  4. Petter Northug