Langrenn

Bjørgen slo Weng i spurten igjen – vant minitouren i Canada

Marit Bjørgen (36) spurtslo Heidi Weng (25) og stakk av med seieren i minitouren i Canada.

  • Fredrik Saltbones

Heidi Weng startet omtrent likt før den siste og avgjørende etappen av minitouren i Canada.

Den norske duoen lå samlet nærmest fra start til slutt, men noen hundre meter før mål begynte Heidi Weng sluttspurten. Hun satset alt på å komme først inn i den siste bakken før oppløpet, men Marit Bjørgen hadde mer krefter på lager.

– Gøy å slå ungjentene

Bjørgen svarte på Wengs forsøk, og inn i den siste bakken kom Bjørgen seg inn foran Weng og fikk en liten luke ned. Den luka beholdt hun helt til over målstreken. Dermed var seieren i minitouren sikret.

Les også

Bjørgen om Northugs svikt: - Han har gjort unødvendige feil

– Utrolig artig. Det har vært en fantastisk sesong etter jul, og jeg har vunnet alle distanserennene jeg har stilt opp i. Jeg begynner jo å bli en voksen dame, så det er gøy at jeg fortsatt holder ungjentene bak meg. Det er viktig for selvtilliten at jeg slår ungjentene på ny på vei inn i en OL-sesong, sier Marit Bjørgen til NRK.

Weng litt irritert på seg selv

Les også

Renndirektør etter Sundby-påkjørsel: – Det verste som kan skje

Etter målgang var Heidi Weng litt irritert på seg selv. Hun mener hun valgte feil taktikk i avslutningen av løpet.

– Jeg synes Marit så litt sliten ut, så jeg tenkte at jeg skulle angripe i bakken, men nå angrer jeg litt. Jeg vet at jeg er god i spurten. Hvis jeg hadde ventet, tror jeg at jeg kunne tatt henne, sier Heidi Weng til NRK.

Bjørgen er ubeseiret i distanserenn i verdenscupen i langrenn etter jul, men hun vant ikke verdenscupen sammenlagt. Det gjorde Heidi Weng.

– Det er veldig artig. I år har jeg bevist at jeg kan gå fort i sprint, og det blir viktig i årene fremover, sier Weng.

Weng er den sjette norske kvinne til å vinne verdenscupen i langrenn sammenlagt. Norske utøvere har vunnet de fire siste årene. Sist gang det skjedde var i perioden 1989-1992 med en løper fra Sovjetunionen som vinner.

Les mer om

  1. Heidi Weng
  2. Langrenn
  3. Marit Bjørgen
  4. Canada