Langrenn

Svensk Northug-rival: - Vurderer å bare reise utenlands og legge meg på en strand

Calle Halfvarsson er blitt syk for tredje gang denne sesongen.

NEDTUR: Calle Halfvarsson har hatt en marerittaktig sesong. Nå er han blitt syk for tredje gang. Foto: NTB scanpix

  • Daniel Røed-Johansen
    Daniel Røed-Johansen
    Kommentator, Aftenposten

Svenske Calle Halfvarsson har vært blant de argeste konkurrentene for Petter Northug og resten av de norske langrennsstjernene de siste sesongene.

26-åringen hadde en god treningssommer og trodde han var på vei mot sin beste sesong noensinne.

I stedet har den inneværende sesongen vært et mareritt. Og nå har det gått fra vondt til verre. Halfvarsson ble i helgen syk for tredje gang på få måneder og tvinges til å stå over det svenske mesterskapet denne uken.

Les også

Svensk Northug-rival satt ut av «mystisk sykdom

— Trodde ikke det var sant

Halfvarsson gikk lørdagens renn i Nove Mesto, men måtte kaste inn håndkleet før søndagens stafett.

— Jeg trodde ikke at det var sant da jeg våknet søndag natt og kjente at jeg hadde fått vondt i halsen, sier Halfvarsson til Expressen.

I fjor høst ble Halfvarsson satt ut av spill i flere uker med det som ble betegnet som en «mystisk sykdom». Det gjorde at sesongstarten glapp for den svenske skistjernen.

– Vi tror det er en form for bihulebetennelse, men det er noe rart med den. Jeg har hatt det i nesten fem uker, men ikke hatt noen typiske forkjølelsessymptomer. Ingen rennende nese, ingen sår hals, ingen feber. Det er bare trykk i bihulene og hodepine – spesielt når jeg anstrenger meg, sa Halfvarsson før sesongstart.

Les også

Svensk stjerne knuste Østberg & Co: – Helt utrolig

— Trist å ligge hjemme og hoste

Halfvarsson stilte til start på sprinten i Toblach før jul, men ble igjen syk og måtte stå over Tour de Ski. Etter å ha blitt syk for tredje gang, er resten av sesongen i fare.

— Tidligere har jeg hatt et håp om at jeg fortsatt kunne få til en bra avslutning på sesongen. Men nå ser det bekmørkt ut. Om det nå blir en ukes forkjølelse eller mer... Da vurderer jeg å bare reise utenlands og legge meg på en strand et sted, sier Halfvarsson.

Han forteller at han må bli friskt raskt om Tour de Canada skal være aktuelt.

— Hvis ikke kan jeg like gjerne reise sørover. Det er så trist å bare ligge hjemme og hoste og se på at andre løpere går renn. Da kan jeg like gjerne nyte varmen i stedet, sier en frustert Calle Halfvarsson.

Han vil nå sette seg ned med sin personlige trener og landslagssjef Rikard Frip for å finne ut av hvorfor det har gått så galt denne sesongen.

Les også

Svensk Tour de Ski-nedtur: - Kanskje like greit at vi drar hjem

Hør siste episode av Aftenpodden Sport hvor sterke og fryktløse norske utøvere hylles, vi diskuterer Liverpool og idrettens juks og fanteri:​

Les også

  1. Svensk skistjerne saksøkes av sin tidligere venn

  2. Svensk langrennsstjerne spydde blod - trekker seg fra Tour de Ski

Les mer om

  1. Petter Northug