Skofterud hadde promille da hun kræsjet

Politiet i Agder bekrefter at langrennsprofilen var påvirket av alkohol da hun omkom i slutten av juli.

OMKOM: Tidligere landslagsløper i langrenn, Vibeke Skofterud, omkom i en ulykke i slutten av juli.

Vibeke Skofterud var påvirket av alkohol da hun kræsjet vannscooteren sin og omkom i skjærgården utenfor Arendal natt til 29. juli.

Det bekrefter Agder politidistrikt i en pressemelding mandag.

- Hun hadde en verdi høyere enn det som er tillatt ved føring av båt, det vil si høyere enn 0,8 i promille. Politiet kommer ikke til å opplyse offentligheten om den eksakte promillen, sier politiadvokat ved Arendal politistasjon, Unni Guldberg.

Les også

Langrennsmiljøet i sorg: Vibeke Skofterud omkom i ulykke

Kan ikke slå fast årsaken

Politiet kan ikke med bakgrunn i obduksjonsrapporten slå fast hva som var årsaken til ulykken.

- Det blir kun spekulasjoner å si noe om årsak til ulykken. Hun var alene da det skjedde, det var mørkt, og siktforholdene var dårlige. Hun var i tillegg påvirket av alkohol med verdier høyere enn det som er tillatt etter småbåtloven. Alle disse momentene kan ha vært medvirkende årsaker til den tragiske ulykken, sier Guldberg.

Ifølge obduksjonsrapporten tyder alt på at skadene hun pådro seg i sammenstøtet, har ført til en umiddelbar død. Den tidligere langrennsløperen ble 38 år gammel.

Les også

Sorgtunge landslagsvenninner bar Skofteruds kiste til graven

Familien er kjent med opplysningene

Skofteruds familie ble mandag gjort kjent med innholdet i obduksjonsrapporten. De skriver i en pressemelding at de tar opplysningene til etterretning.

– Vannscooterturen endte på verst tenkelig vis, og ingen omstendigheter kan uansett få Vibeke tilbake. Utover dette har ikke familien noen kommentar til rapporten, og setter pris på at media fortsetter å respektere deres ønske om å sørge i fred, heter det.

Vibeke Skofterud var i mange år i verdenseliten i langrenn. Hun la opp i 2015. Hennes største meritter som idrettsutøver var OL-gull i stafett fra 2010 og to VM-gull i stafett (2005 og 2011).

I 2012 gikk hun til topps i Vasaloppet som første norske kvinne. Hun tok også et individuelt NM-gull i sprint i 2002 og hadde 15 pallplasser individuelt i verdenscupen.

Under vinterens OL i Sør-Korea jobbet Skofterud som langrennsekspert for Discovery.