Oddersjaa-løper danket ut 300

Thomas Mollestad (Oddersjaa) vant fredag distranserennet i skøyting under hovedlandsrennet i G16-klassen på Gålå.

Her går Oddersjaas Thomas Mollestad over målstreken med beste tid i det som går for å være uoffisielt norgesmesterskap i langrenn.

SØR-FRON: – Dette gir virkelig motivasjon til å satse for fullt videre på langrenn. Om det ikke har vært så mye snø på Sørlandet denne vinteren, har jeg fått trent mye på rulleski og løping. Det blir jo også til at en reiser en del for å få gått på ski, sier Thomas Mollestad, som bor på Gimlekollen i Kristiansand.

16-åringen gikk fredag aller raskest av de rundt 300 i hans klasse som stilte til start på den 7,5 kilometer lange skøytedistansen. Lørdag er det sprint i klassisk stil og søndag kretsstafett.

Hovedlandsrennet går for å være uoffisielt norgesmesterskap i langrenn.

Godt stafettlag

Etter fredagens seier er det liten tvil om at Oddersjaa-løperen får plass på stafettlaget til Agder og Rogaland skikrets. Kretsen hadde for øvrig tre løpere blant de ti beste i distanseløpet, og bør således ha en god mulighet til å hevde seg helt i toppen.

Hovedtrener for ungdomsløperne i Oddersjaa, Ole Endre Kallhovd, gleder seg over den store prestasjonen til Thomas Mollestad.

– Dette var virkelig gledelig, men også litt overraskende. Selv om Thomas har hevdet seg helt i toppen i vinter, var det nesten for mye å håpe på at han skulle bli aller best blant de 300 beste løperne i 16-årsklassen i landet, sier han.

Vindbjart-løper på 10. plass

Mathias Holbæk fra Vindbjart Ski i Vennesla kom i distanserennet fredag på en flott 10. plass.