Langrenn

Northug: - Det er normalt for meg å være på pallen

Petter Northug var fornøyd etter sprintrennet i Kuusamo, selv om han ble spurtslått av Eirik Brandsdal.

ta0d33bd(1).jpg
  • Erlend Nesje
    Journalist

— Det går ikke an å få mer innertier enn dette, sa sprinttrener Arild Monsen til NRK om de norske herrenes innsats i sprinten i Kuusamo.

For i likhet med damene var også de norske herrene dominante i verdenscupåpningen.

Norge endte opp med de fire øverste plassene. Eirik Brandsdal snappet seieren foran nesen på Petter Northug.

TRE, EN, TO: Sondre Turvoll Fossli, Eirik Brandsdal og Petter Northug tok plass på pallen i Kuusamo. I tillegg ble Finn Hågen Krogh nummer fire.

— Jeg tenkte at «nå skal jeg gruse ham». Jeg gjorde faktisk det, smilte en fornøyd Brandsdal overfor NRK etter triumfen.- Det er fantastisk løype, og jeg hadde ekstremt gode ski. Smørerne gjorde en fantastisk jobb! Jeg ønsket en god kamp på slutten, og jeg er glad for at jeg var den sterkeste i dag, sa Brandsdal i et NRK-vist intervju etter seieren.

Fornøyd Northug

Petter Northug var godt fornøyd med andreplassen.

— Det føltes bra. Jeg gikk kun med dobbelttak på Beitostølen sist helg, men bakkene her er mye tøffere med "feste". Derfor er jeg veldig fornøyd med andreplass her.

- Er det en lettelse å være tilbake på podiet?

— Nei, når jeg starter mener jeg at jeg skal være på pallen. Det er normalt for meg.

Les også

Northug: - Det tøffeste er nok for de rundt meg

— Hvordan var finalen?

— Det var to nordmenn med meg før siste klatringen. Jeg gikk i front og prøvde å få til en god siste bakke, men på toppen hadde jeg ikke flere krefter igjen. Da Eirik kom på høyresiden var han veldig sterk, og jeg fokuserte på å holde andreplassen.

- Hvordan vurderer du søndagens 15 kilometer?

— For meg bedre passer det bedre med 15 kilometer dagen før en sprint, fordi det koster så mye for med fire heat. Morgendagen kan bli både god og dårlig, spesielt etter en slik sprint. Men det er vanskelig å si fordi det er så tidlig i sesongen.

Fire nordmenn i finalen

Hele ni nordmenn tok seg videre til kvartfinalene. Helt fram til finalen var kom Eirik Brandsdal, Petter Northug, Sondre Turvoll Fossli og Finn Hågen Krogh seg.

Mot seg hadde de den russiske duoen Alexej Pethukov og Sergej Ustyugov.

Sondre Turvoll Fossli tok teten ut fra starten i finalen. Tre nordmenn fulgte nærmest de første meterne, før russerne begynte å jobbe seg oppover i feltet.

Inn i den avgjørende bakken kom tre nordmenn først: Brandsdal, Northug og Turvoll Fossli. Mot toppen av bakken tok Northug føringen, men Brandsdal fulgte på, kom seg opp på siden og da det skulle stakes de siste 100 meterne, så var Brandsdal klart sterkest.

Ruka, Finland (NTB): Verdenscup langrenn lørdag, sprint klassisk:

Menn:

  1. Eirik Brandsdal, Norge, 2) Petter Northug, Norge, 3) Sondre Turvoll Fossli, Norge, 4) Finn Hågen Krogh, Norge, 5) Aleksej Petukhov, Russland, 6) Sergej Ustjugov, Russland, 7) Federico Pellegrino, Italia, 8) Tomas Northug, Norge, 9) Timo André Bakken, Norge, 10) Teodor Peterson, Sverige.

Øvrige norske: 16) Pål Golberg, 19) Emil Nyeng, 22) Ola Vigen Hattestad.

Les også

  1. Gamlesjefen kjenner igjen vinner-Petter fra VM i Kollen

Les mer om

  1. Finn Hågen Krogh
  2. Eirik Brandsdal
  3. Petter Northug