Langrenn

Da hun tok VM-gull i Seefeld, opplevde hun skyggesider skisporten fortsatt sliter med

KOMMENTAR: 33 år er gått siden Grete Ingeborg Nykkelmo ble verdensmester. Mye har endret seg på den tiden, men noen problemstillinger lever den dag i dag.

FORTSATT I FORM: Her er Grete Ingeborg Nykkelmo hjemme i Maridalen i Oslo. Hun trener jevnlig. 56 år gammel er hun fortsatt i stand til å løpe den fire timer lange turen fra hytta i Selbu til Mannseterbakken i Meråker.

MARIDALEN, OSLO: Det ser unektelig litt komisk ut når du går inn på Youtube og søker opp videoklipp fra ski-VM i 1985. Gunde Svans ettbeinsskøyting og primitive padleteknikk var ikke elegant, men effektivt den gang. Det holdt til to gull for den svenske skikongen, samme uttelling som VM-dronningen Anette Bøe.

Effektivt var det også da Grete Ingeborg Nykkelmo fikk sjansen på 20-kilometeren. Etter at hun og Berit Aunli hadde trøblet det til i siste veksling på stafetten, var det faktisk usikkert om 23-åringen fra Selbu skulle få plass på laget. Til slutt var det Aunli som satte foten ned. Om Nykkelmo ikke fikk gå 20-kilometeren, ville heller ikke Aunli stille til start. Det endte med firedobbelt norsk. Nykkelmo tok gull, fulgt av Brit Pettersen, Anette Bøe og Aunli.

Les hele saken med abonnement