Langrenn

Langrennshåp (24) legger opp: - Jeg skjønner folk er overrasket

Maria Strøm Nakstad er bare 24 år, men ferdig som langrennsløper.

HISTORIE: I fjor sommer trente Maria Strøm Nakstad sammen med Tomas Northug (t.v) og Nikals Dyrhaug. Nå er toppidrettskarrieren hennes over.
  • Anne-marit Dahl 

Maria Strøm Nakstad (24) har gitt Skiforbundet beskjed om at hun legger opp. Det gjorde hun på Beitostølen under NM del 2.

Les også

Bjørgen og Johaug i fare for å miste suksesstreneren

— De fleste har blitt veldig overrasket. Jeg har hatt en kjempegod sesong resultatmessig. Jeg har levert gode renn fra november til mars og har vært stabilt blant de topp 20 i verdenscupen når jeg har fått sjansen, sier Strøm Nakstad til adressa.no.

Lagkompis med Iversen

Denne sesongen har hun vært en del av det norske rekruttlandslaget sammen med årets komet, Emil Iversen.

Les også

Faren til Norges nye skistjerne skal trene Kalla

— Jeg er på ingen måte lei av langrenn, men jeg ser at for min del, så er veien til å få delta i et OL eller VM lang. Jeg har kommet fram til at det er andre ting jeg vil gjøre i stedet. Så enkelt er det. Det har vært en vanskelig avgjørelse, men det føles riktig, sier 24-åringen som representerer Byåsen skiklub.

Jobb og studier

Hun skal nå jobbe hos sin tidligere sponsor, Eiendomsmegler 1, i tillegg til at hun skal fullføre det siste av tre år med økonomistudier. Hun skal også jobbe som frivillig for at Trondheim får tildelt ski-VM i 2021, som en av tre nyansatte VM-verter.

— Det skjer mye spennende framover, fastslår hun.

I helga skal hun gå sitt siste renn som aktiv. Da venter nemlig det 36 kilometer lange Skarverennet.

Les også

Babylykke for begge: Skikongen sendte Bjørndalen sms etter nyheten

— Det blir en fest fra start til mål. Der samles langrennsmiljøet til en fin sesongavslutning, sier Maria Strøm Nakstad.

----------------- PODCAST: Vil du høre «Rasmus&Saga» på din datamaskin, kan du gjøre det ved å klikke på denne lenken

Du kan også lytte og abonnere på podkasten «Rasmus&Saga» via mobil eller iPad iiTunes, i vinduet øverst i artikkelen – eller nederst.