Charlotte Kallas kollaps skyldes hjerteproblemer

Har fått svar på de medisinske undersøkelsene.

Charlotte Kalla ble møtt av landslagslegen da hun gikk i mål under søndagens skirenn i Ruka.

Charlotte Kalla fikk en marerittstart på verdenscupsesongen da hun ble nummer 75 av 79 løpere under søndagens 10 kilometer klassisk.

Hun dro til Stockholm for en medisinsk utredning etter kollapsen. Svarene derfra viser at hun ble rammet av hjerteflimmer under søndagens løp.

– Vi kan konstatere at årsaken til Kallas kollaps var hjerteflimmer. Under undersøkelsene tirsdag og onsdag ble det klart at Charlotte nå har gode verdier på alt vi har kontrollert. Etter utredningen er vi medisinsk trygge på at det ikke er farlig for henne å komme i gang med treningen igjen og fortsette å konkurrere på høyeste nivå internasjonalt, sier landslagslege Per Andersson i en pressemelding fra Det svenske skiforbundet, skriver Expressen.

Kalla kommer uansett ikke til å gå helgens verdenscuprenn i Lillehammer.

Les også

Slik blir Johaugs private OL-satsing

Sendte sms til kardiolog med en gang

Kort tid etter løpet var avsluttet sendte landslagslegen Per Andersson sendt en sms til kardiologen Anders Englund med Kallas pulskurve, skriver Expressen. Etter undersøkelsen konstanterte de at at det ikke var noe feil med langrennsstjernen.

– I Kallas tilfelle sier vi at «en gang er ingen gang», sier Anders Englund til Expressen.

Men selv om legeteamet ikke vil slå alarm, tar de hendelsen på alvor.

– Vi har en tydelig plan for hvordan vi skal gjøre det, og hvilke oppfølginger vi skal gjøre. Vi er et medisinsk team rundt Charlotte som kommer til å følge henne, sier Andersson til Expressen.

Men hva planen er, vil ikke legen avsløre.

– Vi er trygge på den avgjørelsen vi har gjort. Men vi skal være ydmyke for at Charlotte har hatt en tøff opplevelse. Vi har stor respekt når det gjelder hjertet, og derfor gjorde vi en stor innsats og gjennomførte en utvidet undersøkelse med en gang, sier Andersson til Expressen.

Les også

Kalla kollapset i premieren - flys til Stockholm for undersøkelser

– Jeg ville mer enn kroppen

Kalla selv gir uttrykk over at hun er lettet over beskjeden. Hun har ikke kjent noe uvanlig i kroppen hverken før eller etter søndagens løp.

– Jeg er selvsagt lettet over at undersøkelsene viser at jeg ikke er syk på noen måte. Jeg legger nå dette bak meg og fokuserer fremover. Det er ikke uvanlig at man blir sliten i denne sporten, men denne gangen kom melkesyren fortere enn jeg noen gang har opplevd, sier hun i pressemeldingen.

Svenskene skal nå gå gjennom Kallas treningsprogram og komme med en oppdatert plan etter helgen.

– Jeg ville nok mer enn kroppe på søndag, og jeg hadde ikke konkurrert på forhånd. Det ble et sjokk for kroppen, sier hun.