Langrenn

Nedbrutt Johaug etter dopingdommen: - Jeg har null skyld i dette

Dette sa Therese Johaug under pressekonferansen.

svp://112708?view=ap
  • Steffen Stenersen

— Jeg vil først starte med å si at jeg er helt knust. Vanvittig fortvilet og forbannet. Situasjonen er for meg helt ubeskrivelig, og det finnes ikke ord som beskriver hvor jævlig jeg har hatt det i ei uke nå.

Slik åpnet Therese Johaug sin monolog på dagens pressekonferanse.

Les også

Johaug-legen går på dagen

Det var en Johaug oppløst i tårer som snakket i et par minutter foran et rom fullt av pressefolk. Med gråten i halsen, forklarte hun at hun stolte fullt og helt på sin lege.

— Jeg har null skyld i dette

Her er det Therese Johaug sa til pressen torsdag. Hun satt der under sin monolog, samt under landslagslege Fredrik Bendiksens forklaring. Så ble hun fraktet ut av lokalet.

Les også

Et Google-søk kunne avverget Johaug-saken

Her er det Therese Johaug sa:

— Jeg skal sitte rakrygget. Jeg har null skyld i dette. Det her har vært den verste uka i mitt liv. Jeg fikk en krem fra Fredrik (Bendiksen, landslagslege) for å behandle ei solbrent leppe. Mange av dere som sitter i salen her så hvordan jeg så ut der (i Livigno).

FullSizeRender_doc6rvx66ctq90105ufm35j.jpg

— Jeg spurte Fredrik om denne kremen sto på dopinglista, og han svarte "nei".

— Han er lege, ekspert på idrettsmedisin og jeg hadde full tillit til han. Jeg hadde overhode ingen grunn til ikke å stole på det han sa.

svp://112708?view=ap

— Jeg stolte hundre prosent på det han sa

Johaug forteller om store smerter fra et åpent sår på leppa.

— Jeg måtte ha serviett for å stoppe blødninga. Jeg ventet til Fredrik kom ned for å finne ut hva jeg skulle gjøre. Han sa han skulle gå i legekofferten, men hadde ikke den kremen han trengte i kofferten. Han skulle da gå ut, og kom tilbake med to kremer. Først en krem, som jeg brukte i to dager, uten at den virket. Jeg spurte om den sto på dopinglista, han sa nei, og jeg brukte den.

Les også

Svensk kommentator: - Johaug ser ut som Johann Mühlegg

— Jeg stolte hundre prosent på det han (Bendiksen) sa. Jeg vet at jeg har ansvar for det jeg har i kroppen min. Det ansvaret tok jeg ved at jeg spurte legen min, som jeg har hundre prosent tillit til.

— I midten av september ble jeg testet hjemme i Oslo, slik vi pleier. Jeg oppga da at jeg hadde brukt denne kremen.

— Jeg er i sjokk. Det å få en uforskyldt positiv prøve, er enhver utøvers verste mareritt. Jeg skal vise alle at jeg er så uskydig i den saken her, sier Johaug og smeller neven i bordet.