Alsgaard kritisk til landslagsledelsen

Mener de ikke ga Petter Eliassen den muligheten han fortjente.

Petter Eliassen vant sitt fjerde renn i langløpscupen da han gikk til topps i Åre lørdag formiddag. Hans sjef på Team Leaseplan Go, Thomas Alsgaard (til høyre), er kritisk til måten trønderen ble behandlet på da han var landslagsløper.
  • Birger Løfaldli

ÅRE: Petter Eliassen ble vraket fra landslaget og ville legge opp, men satset i stedet på langløp og ble best i verden. Mannen som fikk ham på langløp-sporet heter Thomas Alsgaard, leder for Team Leaseplan Go.

Etter at Eliassen på ny var suveren, denne gang i langløpsfinalen i Åre, er Alsgaard kritisk mot ledelsen under trønderens tid på landslaget.

Les også

Ustoppelige Petter Eliassen vant igjen

— B-kontrakt og voldsomt press

— Jeg er helt klar på at han ikke fikk den muligheten han fortjente da han var på landslaget. Jeg hadde litt dialog med ham de årene. Det var B-kontrakt og et voldsomt press om hele tiden å levere for å få lov til å være med videre. Han har hatt dette potensialet hele tiden, men jeg synes ikke han har fått en fair nok sjanse, sier Alsgaard til adressa.no på skistadion i Vålådalen.

Der ble Årefjällsloppet gjennomført under strålende forhold lørdag formiddag.

Lørdag gikk Eliassen lenge i tet sammen med Tord Asle Gjerdalen. Et par kilometer før mål rykket 29-åringen og fikk en solid luke før oppløpet. Dermed har den tidligere Byåsen-løperen, som etter fjorårssesongen flyttet til Finnmark, vunnet König Ludwig Lauf, Vasaloppet, Birkebeinerløpet og Årefjällsloppet i én og samme sesong.

En fantastisk prestasjon av mannen som var landslagløper i fire år.

Glad, men tar ikke av

— Jeg har stått litt utenfor og sett, men alltid beundret Petter som en stor skiløper med en fantastisk kapasitet og et voldsomt potensial. Derfor syntes jeg det var veldig trist i vår da han hadde bestemt seg for å legge opp som 28-åring. Det ville vært en katastrofe og jeg er veldig glad for at han snudde, utdyper Alsgaard.

Petter Eliassen er ikke typen som letter til tross for suksess. Det gjorde han heller ikke etter triumfen i Åre. Først etter sterk oppfordring sprettet han korken av champagneflaska han fikk etter seieren. Men at han var fornøyd er det ingen tvil om.

Landslagssjef Vidar Løfshus er ordknapp om kritikken fra Thomas Alsgaard.

— Det er godt å være ferdig med sesongen nå når det har gått så bra. Jeg er veldig glad, men samtidig vet jeg at det ikke kommer av seg selv, selv om det har føltes slik i de siste løpene. Det blir godt med en pause nå, sier Eliassen til adressa.no.

Utelukker retur

Han utelukker retur til landslaget, men er forsiktig med å kritisere sine tidligere ledere.

- Fikk du en fair sjanse mens du var på landslaget?

— Jeg tenker ikke så mye på det. Jeg føler at jeg fikk sjansene mine, at jeg prøvde det jeg kunne for å lykkes i verdenscupen, men det fungerte ikke for min del.

Eliassen ble nummer fire på femmila i Holmenkollen i 2013 og hang lenge med teten under VM-femmila i 2011. Et fall like før mål førte til at han ble nummer elleve til slutt.

Satser ett år til

Allerede har han bestemt seg for å satse på toppnivå i ytterligere et år. Lenger frem enn det ser han ikke.

— Jeg tar ett år om gangen. Ting kan snu fort i idrett. Kroppen må fungere og det samme gjelder familiesituasjonen. Jeg har bestemt meg for ett år til.

Landslagssjef Vidar Løfshus var på vei til påskefjellet da adressa.no var i kontakt med ham lørdag ettermiddag. Han ønsker ikke å si noe om kritikken fra Alsgaard.

Løfshus: - Som forventet

— Jeg har pratet med Thomas om dette og har ikke noen kommentar til det. Det får stå for hans regning.

- Hva tenker du om det Eliassen har gjort denne sesongen?

— Det er som forventet når kapasitetsløpere melder seg på langløp. Det er stort sett nordmenn som kjemper om de gjeveste plassene. Mange av dem har prøvd å nå toppen i tradisjonell langrenn og funnet sin nisje nå.

- Fikk Eliassen ut det han var god for på landslaget?

— Han har en mye enklere hverdag å forholde seg til nå. Han har kun én ting å trene på. Han har en veldig god motor, et stort talent og er god på lange løp. Det passer ham utmerket. Det er ikke sikkert noen i verdenscupsirkuset ville ha blitt så mye bedre i dag. Dette er absolutt ypperste klasse, sier Løfshus.