Vil ha med Johaug på samlinger fremover

HOLMENKOLLEN (VG) Skijentenes bauta Therese Johaug (33) blir borte, men lagvenninnene har en bønn om at hun må stille opp på økter i blant.

IKONISK: Therese Johaug gikk i mål med norske flagg i Holmenkollen for siste gang til en overlegen seier.

– Jeg får nok med meg flere jenter på å kidnappe Therese til noen samlinger. Det blir trist, men vi skal holde kontakten og hun har lovet å bli med meg på sykkeltur, sier Helene Marie Fossesholm.

Lørdagen var preget av store følelser i Holmenkollen. Therese Johaug fikk sitt velfortjente farvel med nasjonalidretten med et stort folkehav i perfekt vær. Men mange er også bekymret for fremtiden til norsk langrenn uten 33-åringen.

Fossesholm håper Johaug vil bidra på økter iblant når det passer seg.

– Når vi har samlinger i Norge og er i nærheten, håper og tror jeg Therese vil være med en dag eller to innimellom. Ingen vil stå i veien for det, sier Fossesholm.

Svaret fra Johaug bør være oppmuntrende for Fossesholm.

– Jeg sier ikke nei takk til å være med på samling. Jeg elsker å være med jentene på tur. Jeg har lyst til å kunne bidra med min kunnskap inn mot yngre utøvere, sier skidronningen.

Hun ønsker å involvere seg i skisporten i en rolle – og gjerne mot yngre løpere.

– Jeg brenner veldig for langrennssporten, og føler jeg vet hva som skal til for å gå fort i distanse. En slags mentorrolle kunne jeg absolutt tenke meg, sier Johaug.

Lagvenninnene hyllet Johaug med T-skjorter, bobler og sang med et par sure toner på stadion.

– Det er stort, vemodig og trist. Det er vanskelig å beskrive. Hun er der når det går tyngre for andre. Hun er alt annet enn egoistisk. Hun tenker på alle andre. Det sier litt om hvor stort hjerte hun har, sier Fossesholm.

– Hvordan blir det uten Johaug på tur?

– Jeg orker ikke tanken. Vi kommer til å ha det bra, men det er en stor stjerne som forsvinner. Det er utrolig trist. Det er bautaen vår.