Bruker flere hundre tusen på aksjer

Johannes Høsflot Klæbo følger med på hva som skjer på børsen: – Jeg er ikke ute etter de raske pengene.

Johannes Høsflot Klæbo åpner opp for en jobb innen finans etter skikarrieren.

KNYKEN: – Det var litt kaos, med mange løpere i feltet og lange utforkjøringer som gjorde det umulig å få ei luke.

Men selv om Johannes Høsflot Klæbo opplevde den avsluttende skiatlon-konkurransen i Toppidrettsveka som kaotisk, gjorde han alt riktig da alt skulle avgjøres. Han smatt foran Gjøran Tefre i den siste svingen og kom først inn på oppløpet. Der gjorde han, som så mange ganger før, akkurat det som skulle til for å sikre seieren. Dermed vant Klæbo den 20 kilometer lange konkurransen og sikret seg med det sammenlagtseieren i Toppidrettsveka. Erik Valnes ble nummer to, mens Tefre kom i mål som tredjemann.

Les også

TV 2 avslører Northug-planer

Mellom alle treningene og skikonkurransene, følger Klæbo med på hva som skjer på Oslo børs. Det har ført til at han har investert over 200 000 kroner i aksjer.

– Det er noe jeg syns er veldig spennende. Jeg prøver å følge med på markedet og lære meg mest mulig, sier Klæbo til Adresseavisen.

Les også

Da Kalvå og Tønseth kom hjem fra Frankrike, gikk det galt

24-åringen sier at han godt kunne tenkt seg en jobb innen finans etter skikarrieren.

– En ting er å investere i aksjer, men jeg syns det er like interessant å se hvordan ulike selskaper jobber. Noe innen finansverdenen kan være en interessant jobb for meg på sikt.

– Hvilken strategi følger du?

– Jeg er en langsiktig sparer. En langsiktig investor. Jeg er ikke ute etter de raske pengene, men plasserer pengene mine i gode og ordentlige selskap.

Allerede for fire år siden skrev Klæbo under på en avtale med Sparebank1 Markets. Den innebar blant annet at han jobbet ei uke for dem som trainee. I avtalen sto det også at han har muligheten for jobb i selskapet når skikarrieren er over.

– Jeg lærte mye da jeg jobbet for dem, forteller skistjernen.

Her går Klæbo først i mål i den avsluttende konkurransen i Toppidrettsveka.

  Har aksjer i flere ulike selskaper

  Gjennom holdingselskapet Jhk Holding AS, som også eier 100 prosent av aksjene i Jhk as, har han aksjebeholdninger i selskapene XXL, Grieg Seefood, Veidekke, Lerøy Seafood Group, Storebrand, Mowi og Kongsberg Automotive. Det viser Skatteetatens aksjonærregister. Denne beholdningen kan være endret i dag, ettersom registeret viser hva som var gjeldene ved utgangen 2020.

  Med dagens kurs tilsvarer verdien i aksjepostene fra utgangen av 2020 i overkant av 200 000 kroner.

  I tillegg har holdingselskapet 50 prosent eierskap i Hufs AS og Klæbo Media AS.

  Ved siden av idretten har Klæbo tatt noen emner i bachelorutdanningen økonomi og administrasjon ved NTNU Handelshøyskolen.

  Med suksess i skisporet hadde Johannes Høsflot Klæbo et innbringende 2019. Det viste skattelistene som ble publisert i desember.

  24-åringen økte inntekten sin fra drøyt 700 000 kroner i 2018 til 2,76 millioner kroner i 2019, nesten en firedobling av inntekten.

  Skiesset fra Trondheim tok sammenlagtseieren i Toppidrettsveka. Her i et intervju med speakeren i Knyken.

  Mandag ettermiddag kjører Klæbo til hytta på Skeikampen. Tirsdag flyr han til Italia fra Oslo sammen med resten av landslaget. En tre ukers lang samling i Lavaze står for tur.