Langrenn

Weng lærte av tabben. I dag knuste hun alle i monsterbakken.

— I fjor gikk jeg på en aldri så liten smell her i disse bratte bakkene, sier Heidi Weng.

VANT: - I fjor gikk jeg på en aldri så liten smell her i disse bratte bakkene, mye av grunnen til det var at jeg åpnet for hardt. Derfor hadde jeg bestemt meg for å være litt mer forsiktig dette året, sier Heidi Weng.
  • Svein Hagen

Weng åpnet forsiktig, men trykket på mer og mer jo brattere bakkene ble. Og da var det ingen som fulgte henne.

Hun hadde bestemt seg på forhånd at hun ikke skulle åpne for hardt, og hun valgte derfor å være litt reservert innledningsvis. Men ikke før hun hadde kommet ut av tunnelen, så skrudde hun farten opp.

Heidi Weng viste styrke i de bratte bakkene under Blinkfestivalen.

— I fjor gikk jeg på en aldri så liten smell her i disse bratte bakkene, mye av grunnen til det var at jeg åpnet for hardt. Derfor hadde jeg bestemt meg for å være litt mer forsiktig dette året, og taktikken min holdt jo virkelig helt inn til mål, sier en strålende fornøyd Heidi Weng.

Les også

I dag venter manndomsprøven for Northug

Kroppen fungerte godt

Hun gikk opp de bratte bakkene fra Lysebotn og til Øygardstøl på 34.14, mens hun slet seg i mål på 35.10 i fjor.

— Kroppen fungerte helt klart bedre i år enn i fjor, så spørs det om det er et godt tegn for min del. Jeg håper jo at all den treningene jeg har lagt ned så langt skal gi gode resultater når selve skisesongen tar til, understreker hun.

Heidi Weng legger ikke skjul på at bakkeløpet på rulleski i Lysebotn er den desidert hardeste treningsøkten hun gjennomfører i løpet av sommeroppkjøringen.

— Det er beinhardt å gå oppover her, og selv om jeg hadde Kaisa Mäkaräinen ganske langt bak meg, så fikk jeg også testet spurten min mot meg selv. Og det synes jeg fungerte veldig bra. I det hele tatt fikk jeg mange gode svar på dagens hardøkt, forklarer hun.

Skal ikke gå i Sandnes

Lysebotn opp er den eneste konkurransen hun er med på under årets Blinkfestival. Hun blir dermed ikke å se i noen av konkurransene i Sandnes sentrum.

God stemning langs løypene under Blinkfestivalen.

— Jeg skal i bryllup på lørdag, og da rekker jeg rett og slett ikke å få med meg flere løp denne helgen. Litt dumt, fordi jeg liker meg så veldig godt her på disse konkurransene i Lysebotn og Sandnes. Men av og til kolliderer ulike ting, sier vinneren av kvinneklassen.Renate Bergset Tjetland var best av de lokale deltakeren i Lysebotn opp, hun endte til slutt på en 31. plass. Men det er først og fremst i Sandnes sentrum hun satser på gode plasseringer den lovende Gjesdal-løperen.

Les også

  1. Vellykket operasjon for Johaug etter bruddskaden

  2. Brudd i hånden stopper Johaugs Blink-deltakelse

Les mer om

  1. Heidi Weng