Langrenn

Emil Iversen: – Jeg har lært at jeg ikke skal ta med meg journalister på soverommet

Norges nye langrennsyndling fikk en bratt læringskurve i gjennombruddssesongen.

Emil Iversen er denne uken på samling på Sognefjellet.
  • Fredrik Saltbones

SOGNEFJELLET: I fjor var det særdeles få som visste hvem han var. Så ble han kjent som kompisen og romkameraten til Petter Northug. Nå er endelig Emil Iversen kjent som Emil Iversen.

– Livet er blitt ganske annerledes. Nå hører jeg ofte folk på gata si ”oj, det der var Emil Iversen”. Men jeg har ingen problemer med det – det er en del av pakka. Gjør man det bra i langrenn, så blir man kjent, sier Emil Iversen til Aftenposten.

Han sitter lettere henslengt i en av trestolene i Sognefjellshytta. 24-åringen fra Meråker er åpenbart blitt vant til å snakke med pressen, men i løpet av sine første måneder i rampelyset har læringskurven vært bratt.

Dorull-trøbbel

Det ble spesielt mye oppmerksomhet rundt en mye omtalt dorull. Da han inviterte Trønder-Avisa til intervju hjemme på gutterommet, hadde han glemt å ta vekk en dorull fra nattbordet.

Det gikk ikke ubemerket hen …

Dette bildet ble brettet ut i Trønder-Avisa 22. februar:

– Jo, jeg har hvert fall lært at jeg ikke skal ta med meg journalister inn på soverommet. Det er nå helt sikkert, sier Emil Iversen og ler høyt.

Reaksjonene etter dorull-bildet ble omtalt av blant andre Adressa, VG og Trønder-Avisa.

– Altså, mange vil nok si at det var pinlig, men jeg bryr meg egentlig ikke.

24-åringen smiler og ler lett, men rister samtidig litt på hodet. En sånn tabbe gjør han neppe igjen.

  • Bjørgen tilbake på landslaget: – En stor forandring

Vil vinne sprinten i Lahti

Emil Iversen er en av Petter Northugs beste venner. I vår var de sammen på ferie på Gran Canaria. Northug dukket også opp på Sognefjellet, men skistjernen var ikke spesielt interessert i å snakke med pressen.

Iversen markerte seg med gode resultater og en frittalende tunge i sin gjennombruddssesong. Nå har 24-åringen lært at han kanskje må være litt mer restriktiv når det gjelder hva han stiller opp på, og hva han uttaler seg om, men Iversen kommer ikke til å endre på væremåten sin.– For meg er det viktig at jeg er meg selv – både i offentligheten og privat. Så jeg kommer ikke til å forandre meg, og vil fortsette å si det jeg mener, sier Iversen.

Iversen er blitt et offisielt medlem av verdens beste langrennslandslag, og han trives godt med det. På tampen av forrige sesong presterte meråkerbyggen så godt at det var en selvfølge for landslagsledelsen å ta ham med. Han vant blant annet sprinten i prøve-VM i Lahti og i Tour of Canada kjempet han lenge om seieren.

– I vinter er selvfølgelig VM i Lahti det store målet. Jeg vant jo sprinten i Lahti i prøve-VM, så jeg føler jeg har gode muligheter på der. Men jeg kommer ikke til å legge opp treningen spesifikt rettet mot sprint. Det funker ikke for meg. Jeg har hele tiden hatt et ønske om å bli en god allround-løper, og jeg føler at det er det som funker best for meg – også for å prestere i sprint, sier Iversen.

Emil Iversen og de andre landslagsløperne er denne uken på Sognefjellet i forbindelse med sesongens første samling.

Har kjøpt seg tomannsboligEn gledelig nyhet er det også at han snart skal flytte ut fra gutterommet i huset til foreldrene.

– Ja, jeg har kjøpt meg tomannsbolig i Meråker, men det er nybygg, så den er ikke innflytningsklar før nærmere jul, sier 24-åringen.

Han virker ikke fremmed for å invitere lokalavisen hjem til sitt nye hjem, men Emil Iversen tenker seg nok om to ganger før han åpner døren til soverommet …

Hør siste episode av Aftenpodden Sport hvor Reals møkkamann, Mourinho, supporterklubben og mini-EM er blant temaene:

Les også

  1. Disse langrennsprofilene er klare for Oslo Skishow

  2. Norges landslagssjef reagerer på Sveriges Kalla-valg: - Det hadde ikke skjedd i Norge

  3. Bjørgen tilbake på landslaget: – En stor forandring

  4. Johaug om den OL-klare kjæresten: – Vanvittig stolt

  5. Dette er Bjørgen og Johaugs nye sjef

Les mer om

  1. Petter Northug