Langrenn

Johaug sendt til sykehus med ny bruddskade

Skistjernen avbryter trolig treningsleir etter fall under en løpetur i Italia. – Veldig trist for Therese, sier landslagstreneren.

Therese Johaug var uheldig torsdag. Her sammen med landslagstrener Egil Kristiansen.
 • Mette Bugge
  Journalist

LIVIGNO: — Therese Johaug har falt på løpetrening og har fått et nytt brudd i hånden, denne gang på motsatt hånd av den hånden hun brakk tidligere i sommer, sier landslagstrener Egil Kristiansen til Aftenposten.

Langrennslandslaget er samlet på treningsleir i italienske Livigino, og det var på en løptur torsdag formiddag at Johaug var uheldig.

Johaug pådro seg bruddskade i sommer også: Skistjernen måtte legge om treningen

— Hun har vært på sykehuset, og det var der det ble konstatert brudd. Hun reiser nå med stor sannsynlighet hjem fra oppholdet her i Italia, sier Kristiansen.

BAK FORSIDEN: Les om hvordan nyheten sprakk her!

- Veldig trist for Therese

Det var i morges at hele landslaget dro ut på en tretimers lang løpetur i høyden i Livigno-området i Italia. Dette var en historisk tur fordi det var første gang all-round herrer, sprint herrer og damelaget dro på løpetur sammen. Gravide Marit Bjørgen var også med på økten.

LANDSLAGSTRENER: Egil Kristiansen.

— Det var på vei nedover igjen at Therese var uheldig. Hun tok seg for da hun falt, og dermed brakk hun hånden igjen. Dette er jo veldig trist for henne, sier Kristiansen. Fått med deg denne? IOC vil forske på Bjørgens graviditet

Lagvenninnen Ingvild Flugstad Østberg fikk høre om Johaugs fall tidlig torsdag ettermiddag.

Lagvenninne: - Veldig, veldig synd

— Vi fikk høre om uhellet nå samtidig som dere fikk beskjed. Jeg har trent med henne tidligere i sommer, og vet hvor sterk hun er, derfor er dette veldig, veldig synd. Jeg har ikke fått pratet med henne ennå, sier Flugstad Østberg.

Bruddskaden kommer kun halvannen måned etter at Johaug var uheldig og falt forrige gang. Også da pådro hun seg et brudd i hånden - den gangen venstre.

Dagen etter uhellet måtte skistjernen opere inn tre skruer i fingeren. Det ble gjort for at hun skulle slippe å gå med gips - noe som ville gjort rehabiliteringsprosessen betydelig lenger.

Les også

 1. Therese Johaug med bruddskade etter fall

 2. Johaug måtte justere treningen etter bruddet i hånden

 3. IOC vil forske på Bjørgens graviditet

 4. Weng lærte av tabben. I dag knuste hun alle i monsterbakken.

 5. Sixpacken til Northug tar pusten fra amerikanerne

 6. Vellykket operasjon for Johaug etter bruddskaden

Les mer om

 1. Ingvild Flugstad Østberg
 2. Therese Johaug