Langrenn

Skarstein imponerte igjen: – Kroppen føltes tung

Birgit Skarstein havnet på pallen igjen. Det lover godt foran Paralympics i mars.

Birgit Skarstein strålende fornøyd etter sin andre pallplass på to dager.
  • Steffen Stenersen

– Kroppen føltes ganske tung og treig i dag tidlig, og det er en skikkelig kapasitetsløype her, så det er gøy at det klaffet i løpet, sier Birgit Skarstein i en pressemelding fra skiforbundet.

Søndag tok hun nok en tredjeplass i verdenscupen i langdistanse i Oberried i Tyskland. Det var hennes andre tredjeplass på to dager.

Les også

Birgit Skarstein tok pallplass i viktig verdenscuprenn

– Jeg fikk en litt lei runde midtveis, med mye bremsing og «køling» for å komme frem, og sleit med å hente meg opp til andreplass igjen etter det. Jeg er godt fornøyd med tredjeplassen, og ser at jeg er i sjiktet der jeg må være for å kjempe om plasseringer i Sør-Korea, forteller Skarstein.

Akkurat som på lørdag var Oksana Masters fra USA som vant.

– Vi vet at snømangel kan bli en utfordring i PyeongChang, og at løypene også der kan bli veldig korte med mange runder og mye folk, så dette er god trening, sier Skarstein.

Les også

Birgit Skarstein kandidat til tungt idrettsverv

For et par uker siden fikk Skarstein prisen som årets kvinnelige funksjonshemmede utøver på Idrettsgallaen på Hamar.

Paralympics i Pyeongchang starter 9. mars. Skarstein har en åttendeplass fra Sotsji som sitt beste resultat i Paralympics.

Eirik Bye med ledsager Arvid Nelson gikk inn til en niendeplass på 20 km herrer svaksynte, sitskier Trygve Toskedal Larsen gikk inn til en åttendeplass på 15 km herrer sittende og Håkon Olsrud ble nummer syv i 20 km herrer stående.

Neste og siste renn i langrenn denne verdenscuprunden er sprint tirsdag 23. januar.

Les mer om

  1. Birgit Skarstein
  2. Vintersport