Langrenn

Iversen smadret konkurrentene i tett snøvær – nå reiser han hjem

Ingen kunne slå trønderen på oppløpet.

SLO TIL: Emil Iversen var sterkest av alle i det voldsomme snøværet i Sør-Tyskland.
  • Øystein Jorem
    Journalist Adresseavisen

I tett snøvær ble det en tett og tøff batalje i de tyske løypene på 15 kilometer fellesstart i Oberstdorf. Ingen tok sjansen på å rykke fra, og feltet var samlet inn mot den siste kilometeren.

Ut på oppløpet tok Emil Iversen et krafttak, og ingen av konkurrentene hadde sjanse til å holde følge. På oppløpet var mannen fra Meråker helt suveren, og vant etappen.

– Emil Iversen moser hele feltet, og utklasser dem på oppløpet, sa NRKs Jann Post.

Fikk du ikke med deg kvinnenes etappe? Slik gikk det Østberg overtok ledelsen sammenlagt.

Det er tredje gang Iversen vinner i Oberstdorf, og han mener at de vanskelige forholdene passet han godt.

– Det var et vilt løp, men det passet meg. Jeg prøvde å holde meg i fronten på den siste runden, og det var en god strategi, sa Iversen til arrangøren etter premieseremonien.

Det var det siste Iversen gjorde i Tour de Ski denne gangen. Han bekrefter overfor Adresseavisen at han reiser hjem etter dagens etappe.

Les også

Sundby med kraftsalve mot utøvere som dropper Tour de Ski: – Det er en del av jobben som skiløper

Flere norske i toppen

Italienske Francesco De Fabiani ble nummer to, 0,9 sekunder bak Iversen. Sergej Ustjugov ble nummer tre, to sekunder bak. Sjur Røthe tok fjerdeplassen, og Didrik Tønseth ble nummer seks.

Simen Hegstad Krüger ble nummer 13, Sindre Bjørnestad Skar nummer 21, Eirik Brandsdal nummer 33, Martin Johnsrud Sundby nummer 39, Hans Christer Holund nummer 43 og Finn Hågen Krogh nummer 51.

  • LESTE DU DENNE? – Har ikke hatt så store kladder siden jeg var seks år
Oberstdorf er blitt en lykkearena for Iversen. Dette var hans tredje seier.

Beholder sammenlagtledelsen

Johannes Høsflot Klæbo beholder sammenlagtledelsen, siden han gikk i mål 5,6 sekunder bak Iversen på en niendeplass. Underveis tok han også flere bonussekunder, så han øker ledelsen i sammendraget med 3,5 sekunder, selv om han kom i mål bak sin nærmeste konkurrent.

Klæbo har en ledelse på 15,5 sekunder på russiske Sergej Ustjugov. Nå sier han at han stiller til start i morgen.

– Vi må ta en vurdering i kveld, men jeg leder, så jeg stiller nok til start i morgen også. Men det var greit i dag, selv om jeg fikk det litt tøft opp den siste bakken, sa Klæbo til NRK etter løpet.

Han peker på Ustjugov som den tøffeste konkurrenten i sammendraget.

Spurtet på feil runde

Underveis i løpet var det muligheter til å skaffe seg 15 bonussekunder. Ustjugov og Iversen brukte mye krefter på å spurte mot streken, men tabbet seg ut ved å spurte en runde for tidlig.

– Det var ikke etter planen. Han så at Ustjugov startet spurten og ble litt usikker selv. Jeg sa det til han på toppen, og da smilte han godt, sa landslagstrener Nossum til pressen.

Da den virkelige spurten gikk var ingen av de i teten, men fem nordmenn var først over og tok de viktige sekundene.

Heldigvis kostet det ikke altfor mye krefter for trønderen.

DUELLANTER: Emil Iversen kunne feire seier. Sergej Ustjugov ble nummer tre onsdag. Før den tid brukte de krefter på å spurte unødig.

Touren fortsetter i morgen med 15 kilometer jaktstart i fristil i Oberstdorf. Så vil det være to dager med hviletid og transportetappe til Val di Fiemme, hvor det arrangeres 15 kilometer fellesstart i klassisk stil, og avsluttes med jaktstart opp Monsterbakken.

Les mer om

  1. Tour de Ski
  2. Emil Iversen
  3. Sergej Ustjugov