Langrenn

Langrennsjentenes gest rørte Birgit Skarstein: - De er ekte forbilder

De andre landslagsjentene tente på ideen til Astrid Uhrenholdt Jacobsen under ski-VM.

Marit Bjørgen (f.v.), Heidi Weng, Ragnhild Haga og Astrid Uhrenholdt Jacobsen under medaljeseremonien for 30 km fellesstart fri teknikk kvinner under ski-VM.
  • Mette Bugge
    Mette Bugge
    Journalist

Skijentene har auksjonert bort VM-jakkene fra tremila i Lahti. De var sorte utenpå, men med «gull» i hetta og jakkeforet.

Summen som kom inn var på 275.000 kroner. De skal gå til Norges paralympics-utøvere.

- Utøverne skal få merke forskjell, sier initiativtager Astrid Uhrenholdt Jacobsen.

Marit Bjørgen, Heidi Weng, Astrid Uhrenholdt Jacobsen og Ragnhild Haga bestemte seg etter å ha tatt de fire øverste plassene på tremila i VM i Finland.

  • Husker du? Da treneren så Uhrenholdt Jacobsen på pressekonferansen, innså han hva hun hadde vært gjennom

– Gode sammen

Astrid presenterte ideen på besøk i «Norskehuset» etter medaljeseremonien. Der lanserte hun formålet, som var øremerkede midler til skiutstyr for Para-landslaget.

– «Gode sammen» er vårt fokus, og da er det fint når vi som har gode rammer kan bidra til dem som ikke er i samme situasjon, sier Astrid, og understreker at det er viktig med øremerking av midlene så de ikke går inn i et eventuelt driftsunderskudd.

Det var en bedrift som umiddelbart tente på den gode ideen, og de vant til slutt auksjonen med det høyeste budet på 275.000 kroner for de fire signerte jakkene.

– For paralandslaget betyr det svært mye med ekstra midler til skiutstyr, sier skipigger Birgit Skarstein.

Birgit Skarstein setter pris på hjelpen fra langrennsjentene.

Hun er på vei hjem fra Pyeongchang, der det ble bronse i prøve-Paralympics.

– Det er ekstra hyggelig at midlene kommer via utøvere. Jeg ble helt rørt da jeg hørte at skijentene hadde gjort dette for oss. De er ekte forbilder, både i og utenfor sporet, og jeg er glad for å være på lag med dem. Dette er virkelig å spille hverandre gode, så vi blir gode sammen, sier Skarstein.

Les også

Birgit Skarstein rir to hester og har suksess i begge: – Jeg må bli tøffere

– Milevis bak konkurrentene

Trønderen forteller at paralandslaget hevder seg helt i toppen, me at de i dag ikke er konkurransedyktige på utstyr, som for eksempel skikjelker.

– Kjelkene vi konkurrere med nå er tunge og gamle, og milevis bak konkurrentene, men vi har ikke hatt økonomi til å gjøre noe med det. Når vi nå går inn i et OL-år, trenger vi virkelig å hente sekunder der vi kan, så disse midlene vil komme svært godt med, sier en svært takknemlig Birgit Skarstein.

– Vi kniver allerede med verdens beste om topplasseringene, og i tillegg til å gjøre treningsjobben videre bedre, vil det å få oppgradert noe av utstyret kunne gi svært viktige marginer i kampen om medaljene i Paralympics i Peyongchang neste år.

Les mer om

  1. Astrid Uhrenholdt Jacobsen