Slik reagerer Northug-leiren på rivalens utestengelse

Petter Northug får sin første Tour de Ski-triumf etter at Martin Johnsrud Sundby ble fratatt seieren.

Petter Northug blir tilkjent seieren i Tour de Ski etter Martin Johnsrud Sundbys dom.
  • Birger Løfaldli
    Birger Løfaldli

TRONDHEIM: Klokken 13 onsdag, under skiforbundets pressekonferanse i Oslo, ble kjent at Martin Johnsrud Sundby blir utestengt i to måneder, samt mister blant annet sammenlagtseieren i Tour de Ski fra 2014/2015-sesongen. Dette skjer på grunn av brudd på dopingreglementet til WADA.

Sundby blir straffet på grunn av feil bruk av den lovlige astmamedisinen Ventoline. Norges Skiforbund tar på seg alt ansvar for feilen.

På grunn av den dramatiske saken, som har fått massiv oppmerksomhet både i norske og utenlandske medier, rykker Petter Northug opp som vinner av Tour de Ski 2014/2015.

svp://112139?view=ap

Ordknapp

Dette blir Northugs første sammenlagtseier noensinne i Tour de Ski, som han i en årrekke har slitt hardt for å gå til topps i.

— Det er ikke denne måten han ønsker å vinne skirenn på , sier Northugs manager Are Sørum Langås til Adresseavisen, etter å ha hatt en samtale med Northug om saken.

— Utover det har jeg ingen kommentar, sier Langås.

Les også

Gråtkvalt Johnsrud Sundby: - Himmelen falt i hodet på meg

På Tenerife

Northug oppholder seg for tiden på Tenerife på treningssamling sammen med sin bror Tomas.

Skistjernen kommer tilbake til Norge i forbindelse med Blinkfestivalen i slutten av juli. Det blir hans første møte med norsk publikum og norsk presse etter at Sundby-saken ble kjent.

Frem til endringen på resultatlistene hadde Northug seks pallplasseringer i sammendraget i Tour de Ski, men han hadde aldri klart å vinne.

Tydelig preget

Martin Johnsrud Sundby var tydelig preget da han møtte pressen på Ullevål stadion onsdag ettermiddag.

— Det eneste jeg ber om er at dere setter dere inn i dommen, og forstår hvor urimelig den er, uttalte han.

— Jeg skal klare å stå sterkt i det og jeg vet at jeg ikke har gjort noe galt. Jeg har kun fulgt den medisinske rådgivningen jeg har fått og jeg er glad Skiforbundet tar på seg all skyld.

I tillegg til å bli utestengt i to måneder og miste Tour de Ski-seieren, blir Røa-løperen også fratatt seieren i to enkeltløp i 2014/2015-sesongen, samt sammenlagtseieren i verdenscupen samme sesong.