Northug ville knuse nesa på pressetalsmannen

<p>Langrennsstjernen avviser at han har forandret seg</p>

Petter Northug på Red Bull pressekonferanse i skimuseet ved Holmenkollen i Oslo.FOTO: RUNE PETTER NESS

OSLO (adressa.no): At han selv skal ha forandret seg som person, slik mange hevdet under Tour de Ski, avviser Petter Northug kontant.

– Jeg føler fortsatt ikke at jeg har forandret meg. Meningene vil alltid gå i bølgedaler. Jeg føler at jeg er den samme og at jeg kommer til å være den samme. Jeg kan garantere at det blir nye intriger og nye kriger med Marcus og Dario, sier Petter Northug, som pratet med Adresseavisen i forkant av lanseringen av det nye arrangementet Red Bull Nordix i Holmenkollen i går.

Trekker ut tennpluggene

En bedre taper, mer voksen, mer jovial, enklere å ha med å gjøre, en som stiller mer opp for mediene. Med slike karakteristikker ble Petter Northug beskrevet i forbindelse med årets Tour de Ski.

– Folk skriver og mener ditt og datt, men jeg er den samme. Men det som er forandringen, er at folk er der og trekker ut tennpluggene , sier Northug, som forklarer:

– Hodet mitt vil det samme hele tiden, men jeg har folk rundt meg som kanskje klarer å trekke ut tennpluggene før jeg møter pressen, og det er en fordel. Men jeg tror ikke at det forandrer meg som person.

(Artikkelen fortsetter)

IKKE FORANDRET SEG: Under Tour de Ski mente mange at Petter Northug hadde forandret seg. Det avviser han (Foto: Scanpix).

Boksekamp

Northug sier at han trolig ville ha håndtert møtet med pressen under årets Tour de Ski annerledes om han ikke hadde hatt teamet sitt og særlig pressetalsmann Otto Ulseth rundt seg.

– Et par ganger i Tour de Ski hadde jeg lyst til stramme knyttneven og knuse nesa på Otto Ulseth og bare gi ham en skikkelig knockout. Jeg vil ikke si når, men det var et par anledninger det kunne ha vært boksekamp. Om han ikke hadde vært der, ville jeg ved disse anledningene sikkert ha gjort det på min måte, gjort det litt enklere og kommet meg raskere ut på ski etter løpet.

Både etter etappen fra Toblach til Cortina, da Northug måtte slippe Dario Cologna, og sisteetappen opp monsterbakken, da Marcus Hellner dro ifra ham, brukte Northug god tid i etterkant og forklarte nederlagene.

– Otto har vært flink, han har rådført seg med fatter'n, de to har en dialog og Otto vet hva han skal snakke om, sier Petter Northug til Adresseavisen.

Uvant situasjon

– De vet at jeg er konkurransemenneske og hos meg koker det over. I perioder i Tour de Ski, hvis jeg følte at jeg hadde vært uheldig med utstyr eller at kroppen ikke var optimal, kunne jeg bare ha rast forbi uten at det hadde brydd meg en kalori, men det bryr så klart mange andre.

– Hvordan oppfatter du at andre tar kommandoen over deg?

– Det er en uvant situasjon. Jeg er konkurransemenneske og individualist. Jeg er ikke vant til å få beskjeder fra folk. Jeg lever i min egen verden og har mine egne planer om neste løp allerede etter en Tour-etappe. Derfor får jeg slike tanker, om at f.., sier han et ord til nå så smeller det, sier Petter Northug, som i dag vil ta stilling til om han går helgas verdenscuprenn i estiske Otepää.

Arrangementet han presenterte i Oslo i går, skal gjennomføres i Red Bull-regi i slutten av mars. Før den tid skal Northug gå både Marcialonga, Vasaloppet og en rekke verdenscuprenn. Samt én NM-distanse.

(Artikkelen fortsetter)

PRESSEKONFERANSE: Petter Northug og pressetalsmann Otto Ulseth på Skimuseet i Holmenkollen i Oslo tirsdag ettermiddag (Foto: Scanpix).

– Må stille opp i NM

Overfor Adresseavisen gjør Northug det klart at han føler at han må stille opp i NM, men legger samtidig ikke skjul på at det er mer viktig for yngre løpere, som det var for ham under gjennombruddet i 2006. – NM er et kjempeviktig arrangement og det er veldig mange skiløpere i Norge som har NM som sitt hovedmål. Her kan det kommet et gjennombrudd og det kan gi mulighet til verdenscup senere. For mange er det veldig viktig og det respekterer jeg. Det var viktig for meg også, i 2006, sier Petter Northug.

– Jeg føler at jeg må stille opp i NM, og derfor går jeg 15-kilometeren på Voss og NM del 2 i Fauske, fortsetter Northug, som er tydelig på at sesongen uansett hvordan han gjør det de neste månedene, ikke blir en pangsuksess.

– Petter stiller i NM

Årsaken til det er tredjeplassen i hovedmålet, Tour de Ski.

– Sesongen blir ikke vellykket når man ikke når målet, sier han.

Kommentarene Northug ga rundt NM-diskusjonen ble gjort før Adresseavisen i går ble kjent med NRKs syn på saken. Northugs pressetalsmann svarer slik på sportssjef Rune Haugs trussel om å kutte i NM-satsingen:

– Petter Northug synes NM er viktig og pleier å stille opp og har tenkt å fortsette å stille opp. NRK må naturligvis gjøre sine vurderinger, men alle norske skiløpere håper også NM i fortsettelsen vil bli vist på TV, sier Otto Ulseth.