Langrenn

I all hemmelighet har Charlotte Kalla jobbet med et nytt prosjekt: – Endelig kan jeg fortelle

Denne sommeren har den svenske skistjernen jobbet med en bok til alle skimosjonister.

Charlotte Kalla har gjort mer enn bare å gå på ski denne sommeren.
  • Halvor Ekeland

Charlotte Kalla er olympisk mester og har vært en av verdens beste langrennsløpere i en årrekke. Tidvis har hun herjet med de norske utøverne.

Nå har den svenske skiyndlingen jobbet med et stort prosjekt i all hemmelighet. Hun har skrevet en bok til skimosjonister. Boken blir i en pressemelding beskrevet som «en bok til kommende, og nåværende, skientusiaster», skriver svenske Expressen.

Les også

Charlotte Kalla ble overrasket: – En fryktelig situasjon

– Endelig kan jeg fortelle

Forlaget Bonnier Fakta har sagt at boken lanseres den 28. november i år. Den skal hete «Styrka, teknik & pannben».

– Jeg har tatt mine beste tips om hvordan du kan trene både i- og utenfor sporet. Jeg håper at jeg kan inspirere til langvarige gode vaner, sier Kalla i pressemeldingen.

Prosjektet har altså vært holdt hemmelig frem til nå. Ved siden av treningen har Kalla brukt mye tid på å skrive denne sommeren.

– I sommer har jeg jobbet med et hemmelig prosjekt ved siden av treningen. Endelig kan jeg fortelle at boken min kommer ut i november, skriver Kalla på Instagram.

Les også

Tror Sverige trener smartere og bedre enn Bjørgen & co.

God sommerform

Ifølge pressemeldingen skal boken inneholde konkrete treningsopplegg og tips til utøvere på alle nivåer.

Og man kan trygt si at Kalla vet hva hun prater om. Kalla har vist god form til nå denne sesongen. Under Blinkfestivalen i Sandnes tidligere i sommer, slo hun knockout på de norske konkurrentene i bakkeløpet Lysebotn opp.

Seieren var et skikkelig skremmeskudd til de norske konkurrentene før OL-sesongen, men Kalla lover at vi nordmenn kommer til å se mer til henne i løpet av vinteren.

– 2013 var sist jeg var i så god form på sommeren. Det har vært bra trening i sommer, men det er fortsatt mye jobb igjen å gjøre, sa Kalla til Aftenposten etter løpet i Lysebotn.

Les mer om

  1. Charlotte Kalla
  2. Trening