Langrenn

Syk Northug legger kraftig press på Løfshus

Skistjernen vil til Kuusamo uansett om han går på Beitostølen eller ikke.

SYKDOMSPLAGET: Petter Northug sliter med tette bihuler. Han ønsker seg uansett til Kuusamo neste helg, men landslagssjef Vidar Løfshus sier at den plassen nå henger i en tynn tråd.
  • Birger Løfaldli
    Birger Løfaldli
    Adresseavisen

BEITOSTØLEN: – Det (Kuusamo) henger i en veldig tynn tråd, sier landslagssjef Vidar Løfshus til Adresseavisen.

Det er tette bihuler som plager skistjernen. Det er nå høyst tvilsom om han rekker noen av de tre konkurransene under den nasjonale åpningen på Beitostølen, som starter fredag.

– Kroppslig har han følt seg veldig bra fra søndag. Han har trent bra, men begynte å kjenne på ei føling med tett nese tirsdag kveld, sier manager Are Sørum Langås til Adresseavisen.

– Han har tett oppfølging av lege Are Løseth, legger Langås til.

Tette bihuler

Nå er det uavklart når, og om han i det hele tatt, kommer til Beitostølen.

– Vi vurderer fra dag til dag. Fortsatt er han i Trondheim, sier Langås.

Les også

Løfshus har ikke snakket med Northug på seks måneder

Trener Stig Rune Kveen dro til Beitostølen sammen med Northugs lagkamerat Chris Jespersen i går. Kveen medgir at han tviler sterkt på om Northug kommer til Beitostølen i dag, slik planen var.

- Det er usikkert om han kommer i det hele tatt, sier Kveen til Adresseavisen.

Åpningsrennet på Beitostølen er kanskje viktigere enn noen gang for Northug. Han er i utgangspunktet nødt til å prestere der for å komme med i den norske troppen til neste helgs verdenscupåpning i finske Kuusamo.

Planen var at 31-åringen skulle debutere i svenske Bruksvallarna forrige helg. Northug droppet konkurransen og reiste hjem til Trondheim kort tid før start. Etter det har spekulasjonene rundt skiløperens form blusset kraftig opp.

Vil til Kuusamo

Både manageren og treneren sier at Northug, uansett om han får gå skirenn i helga, ønsker å delta i Kuusamo. Dermed legger han sterkt press på landslagsledelsen.

- Selv om landslagsledelsen vil at han skal vise seg frem i helga, så må situasjonen være annerledes når man er syk, mener Langås.

Les også

Utelukker ikke at Northug har gått på ny treningssmell

- Da har han ikke mulighet til å vise seg frem. Vi håper landslagsledelsen kan bidra til at Petter får komme i gang med sesongen så tidlig som mulig, legger han til.

- Stor dilemma

Langås slår fast:

- Petter vil til Kuusamo uansett om han går i helga eller ikke.

Trener Stig Rune Kveen skjønner at Northug nå lager et stort dilemma for landslagssjef Vidar Løfshus. Northug går inn som landslagsløper kommende mandag etter å ha stått utenfor i sesongoppkjøringen.

SIST SETT HER: Fredag i forrige uke trente Petter Northug i Bruksvallarna. Nå er skistjernen syk. Det er tvilsomt om han i det hele tatt kommer til Beitostølen.

- Vi forventer at han blir behandlet som en landslagsløper. Jeg vet at Petter gleder seg til Kuusamo og at minitouren der er noe som han er trigget av. Vi håper det er mulig å ta ut laget på skjønn, sier Kveen.

Vidar Løfshus forteller til Adresseavisen at han pratet med Kveen ved midnatt i går.

Les også

Svensk misnøye med Northugs oppførsel: – Respektløst!

– Jeg håpet å få en litt annen beskjed enn dette. Dette er bare veldig synd. Han hadde lyst til å komme i gang med å gå skirenn.

Norgescup på Gålå

Northug-leirens bønn om at skistjernen må få en plass i troppen til Kuusamo blir møtt slik av Løfshus:

– Det henger i en veldig tynn tråd. Avtalen var at Petter skulle få gå skirenn her på Beitostølen.

Les også

Jespersen suveren på Petter Northugs ski

Dermed kan det se ut til at konkurransene på Lillehammer i starten av desember blir Northugs premiere i verdenscupen denne sesongen.

– Til troppen i Lillehammer er han bankers. Forhåpentlig kommer han i gang under Statoil Cup (Norgescup) på Gålå neste helg, sier Løfshus til Adresseavisen.

Les mer om

  1. Langrenn
  2. Vidar Løfshus
  3. Petter Northug
  4. Beitostølen
  5. Chris Jespersen