Langrenn

Nå får skijentene sitt «Sirkus Northug»

NRK lanserer ny dokumentarserie med Bjørgen og Johaug i hovedrollene.

TV-STJERNER: Marit Bjørgen (til venstre) og Therese Johaug får sentrale roller i den nye TV-dokumentaren om kvinnelandslaget i langrenn.
  • Birger Løfaldli
    Adresseavisen

TRONDHEIM (adressa.no): TV-serien om Petter Northug har blitt en stor suksess på TV 2. I flere sesonger har Globus Media fulgt skistjernen tett og presentert «Sirkus Northug» på TV-kanalen.

Sendes før ski-VM

Til vinteren får Northug og TV 2 konkurranse. Adressa.no får bekreftet at Globus Media nå jobber med en tilsvarende produksjon for NRK. Episodene skal sendes på statskanalalen i tiden før ski-VM i Falun kommende vinter.

— Vi har fulgt dem veldig tett helt siden juni. Det er litt samme opplegg som i «Sirkus Northug», sier produsent Anders Sæther i Globus Media til adressa.no.

Han forteller at produksjonsselskapet har fulgt langrennssjentene både på samlinger og privat. Mens «Sirkus Northug» har én klar hovedperson, er det hele laget som skal spille hovedrollene i TV-serien om skijentene.

Eventyrlig suksess

— Det er litt av poenget, at det skal handle om hele gjengen, sier Sæther.

Les også

Johaug avslører vinterens største mål

Langrennsjentene har de siste årene opplevd en eventyrlig suksess under trener Egil Kristiansens ledelse. Etter det skuffende verdensmesterskapet i Liberec i 2009 har Norge hatt verdens suverent beste kvinnelandslag i langrenn. Marit Bjørgen og Therese Johaug er de to største stjernene, mens de er slett ikke alene.

Kommunikasjonssjef Espen Graff mener det er bra at norske TV-seere nå får et innblikk i livet til verdens beste kvinnelige langrennsløpere.

— Laget er sentralt

— Dette er spennende og kjempebra. De fortjener fokus på det samholdet, den lagfølelsen og den profesjonaliteten de har på laget. Det er nøkkelen til at de er verdens beste lag, sier han til adressa.no.

- Ser du for deg en serie som ligner på «Sirkus Northug», eller blir det en annen TV-opplevelse?

— Jeg tror fokus vil dreie som om hva som skal til for å bli best i verden på ski, på et lag, sier Graff med et smil.

Prosjektredaktør Gitte Calmeyer i NRK ønsker ikke å gi noen kommentar til saken.

Les også

  1. Northug og skiforbundet unngikk pinligheten så vidt

  2. Langrennstopp pepret med hatmeldinger av Northug-fans

  3. Slik blir Northug-avtalen

Les mer om

  1. Marit Bjørgen
  2. Therese Johaug
  3. Petter Northug