«Norge jukser. Østerrike jukser. Er det egentlig så stor forskjell?»

KOMMENTAR: Det ser ut til at enkelte gjør hva som helst for at barna skal vinne, så lenge sjansen for å bli tatt er minimal. Også i Norge.

BRYTER REGLENE: Bildet av Max Hauke under ski-VM står frem som det mørkeste øyeblikket for internasjonal langrennssport denne sesongen. Denne uken kom det frem at det var omfattende juks under Hovedlandsrennet i langrenn. Bildet til venstre er et illustrasjonsfoto.

Skismurning med fluorinnhold er både kostbart, helse- og miljøskadelig. Like før årets sesong innførte skiforbundet fluorforbud for klassene til og med 16 år. Samtidig ble det gjort klart at det ikke skulle gjennomføres noen sanksjoner, for eksempel disking eller bøter, dersom det ble avslørt juks dette første året.

Denne uken kom den oppsiktsvekkende og skremmende meldingen fra skiforbundet: Under Hovedlandsrennet på Gålå ble halvparten tatt for juks. Femti prosent av skiparene som ble testet hadde enten «sterke indikasjoner» eller «indikasjoner» på at det var benyttet fluorholdige produkter.

Les hele saken med abonnement