Latterliggjør kompisens drøm om Tour-penger

Petter Northug: — Chris drømmer om et rikmannsliv.

svp://29197?view=adressa

OBERSTDORF (adressa.no): Vinneren av Tour de Ski får rundt 680 000 kroner i premiepenger. I tillegg kommer prispenger for etappeseire. Fjorårets andremann Chris Jespersen legger ikke skjul på at nettopp pengene er en viktig motivasjon for ham.

— Seier i Tour de Ski henger veldig høyt. Ikke minst er det veldig godt betalt. Når det er så masse premiepenger gjør det konkurranser viktigere, fastslo Jespersen da han pratet med adressa.no fredag.

Se videointervju med Petter Northug øverst i saken!

Sterk Cologna

Lørdag endte Jespersen på 27. plass på prologen. Dario Cologna vant foran Calle Halvfarsson. Petter Northug ble beste nordmann på tredjeplass. Han gikk i mål drøye fem sekunder bak Cologna.

GRATULERER: Petter Northug, Calle Halfvarsson og Petter Northug var de tre beste på lørdagens prolog i Tour de Ski.

Etter løpet sprudlet Northug. Da Jespersens motivasjon ble et tema på pressekonferansen etterpå, var trønderen raskt til å sende noen stikk til lagkameraten.

— Det som er med Chris er at han drømmer om et rikmannsliv med nye biler og flere biler og fire-fem etasjer og svær villa. Han lever litt i sin egen drømmeverden. Da trenger han penger, sier Northug til adressa.no.

- Er det fornuftig av ham?

— Han må jo begynne å vinne da og gå ifra. Men for all det. Hvis Chris er oppi der og har luke, så skal jeg unna ham hver cent han kan dra med seg fra Tour de Ski.

FIN PREMIE: Petter Northug foran Cologna og Halfvarsson etter seremonien.

— Jeg skal ta en prat med ham

- Du har prøvd både å vinne og tjene penger. Er det så bra som man kan drømme om?

— Jeg skal ta en prat med Chris. Han må ikke tenke så mye på penger. Han har jo et fint liv, med ei fin kone og unger. Han skal liksom gape over alt, sier Northug, som legger til:

— Det er skuffende at han ligger så mange timer i solarium i uka. Han burde kanskje ha brukt solariumstimene til å trene litt hurtighet.

Mens vinneren kan håve inn rundt 680 000 kroner, får andremann opp monsterbakken 377 000 kroner. Tredjepremien er på rundt 226 000 kroner.

Jespersen gjør det helt klart at hans ambisjon i konkurransen er å gå til topps.

— Selvfølgelig går jeg for å vinne. Det gjør vel sikkert alle som går for Norge.

Chris Jespersen i mål på lørdagens prolog.

Større enn VM-medalje

— Hvordan vurderer du seier i Tour de Ski mot en medalje i VM?

— Seier i Tour de Ski er større enn VM-medalje. Gull i VM er jeg derimot litt usikker på. Jeg har lyst til å bli verdensmester. Tour de Ski er veldig viktig for meg, sier Korlevoll-løperen til adressa.no.

Marit Bjørgen, som var suveren i kvinnenes prolog, svarer slik på spørsmålet om premiepengene motiverer henne:

— For å si det sånn: Hvis det hadde vært motiverende, så hadde jeg gått Tour de Ski mange flere ganger. Det er ikke det som er motivasjonen.

Søndag fortsetter Tour de Ski med jaktstart i Oberhof.

Les også

Johnsrud Sundby gikk feil: - Jeg var tom i skallen

svp://29197?view=adressa