Kalla med overraskende beskjed om når hun gjør comeback

Den svenske skistjernen er blitt undersøkt etter hjerteflimmer i sesongåpningen.

Planen var at Charlotte Kalla droppet Tour de Ski for å spisse formen til VM i Lahti. Nå endrer hun planene.
  • Øystein Jorem

Charlotte Kalla har ikke konkurrert siden hun ble utsatt for hjerteflimmer under verdenscupåpningen i Ruka i Finland.

Lørdag kom beskjeden om at den svenske langrennsløperen melder forfall til neste helgs verdenscuprenn i Davos. Men etter flere tester i Sundsvall, sier Kalla at hun føler seg bra, og at hun snart er klar for et comeback.

– Jeg har det bra, og har ikke hatt noen kjenninger av hjerteproblemene, skriver hun i en pressemelding, ifølge svenske Expressen.

Dersom alt går som planlagt gjør hun comeback i den skandinaviske cupen i Lillehammer neste helg. Det er nivået under verdenscupen. Men i pressemeldingen avslører hun en liten overraskelse, nemlig at hun gjør sitt comeback i verdenscupen på nyttårsaften, på sprinten i Tour de Ski.

Det betyr at hun både står over helgen i Davos, og helgen i La Cluzas før jul.

Tidligere har hun meldt at hun står over touren, men nå velger hun å endre sine planer.

– Målet er å gå halve, eller kanskje til og med hele touren. Jeg kjenner meg trolig, trygg og godt tatt hånd om i situasjonen jeg har havnet i, skriver Kalla i pressemeldingen.

Landslagslegen Per Andersson mener det ikke er noe problem at Kalla gjør comeback på det høyeste nivået.

– De grundige undersøkelsene vi har gjort, viser at Charlotte har gode verdier på alt vi kontrollerte. Derfor kjenner vi oss medisinsk trygge på at hun kan gjenoppta treningen og forsette å konkurrere på høyeste nivå, sier han til Expressen.