Langrenn

Knallhard kritikk mot Northugs TV-satsing

Konseptet betegnes som desperat. Kritikere mener skistjernen har et støtteapparat uten evne til å si stopp.

BLIR KRITISERT: Petter Northug røk ut etter prologen på sprinten i Davos. Samtidig får hans nettsatsing kraftig kritikk.
  • Birger Løfaldli
    Adresseavisen

TRONDHEIM (adressa.no): Petter Northug mislyktes på sprinten i Davos, da han i likhet med Martin Johnsrud Sundby røk ut allerede i prologen.

Det skjedde etter at han lørdag gikk inn til 6. plass på tremila i den sveitsiske alpebyen, samme dag som hans nettsatsing «skirkustv» ble regelrett slaktet av VG-journalist Morten Hegseth.

Northug lanserte tidligere i høst sin egen TV-kanal på nett, som for kort tid siden endret navn fra «Northug-TV» til «skirkustv».

Les også

  1. Northug og Sundby røk ut i sprintprologen

  2. Italiensk sprintseier: Nordmennene slått i spurten

-Trønderbavian

Hegseth mener Northug er i ferd med å bli «en litt rar og flau parodi av seg selv.» Han trekker særlig frem skistjernens julekalender, hvor 29-åringen kun er ikledt en nisselue.

«Det føles til tider som en parodikonto der noen prøver å fremstille ham som en trønderbavian», skriver VG-journalisten.

Les også

Norges seiersrekke brutt: Svenske knuste de norske jentene i spurten

«På Northug TV har han skapt seg en karakter som består av dårlig humor, keitete væremåte og pubertale krumspring, blant annet gjennom pinlige intervjuer med Triana Iglesias og Erna Solberg. Selv om vi gjerne ler av trøndere og vi trøndere ler av oss selv, fungerer ikke Petters dialekt som en rustning mot at folk kan gå lei», skriver han videre.

VG-journalisten mener Northug har et management som forguder ham uten evne til å stopp.

Støttes av Kroksæter

Adresseavisens kommentator Kjetil Kroksæter gir sterk støtte til Morten Hegseth.

— Petter Northug fortjener, som alle andre, å ha gode rådgivere, og her er det grunn til å stille spørsmål rundt om man blir litt for opptatt av å få klikk og tjene penger. At man velger løsninger jeg ikke synes Petter fortjener.

Northugs manager Are Sørum Langås svarer slik på kritikken:

— «Skirkustv» er en kombinasjon av ski og sirkus. Vi ser at det er blitt godt mottatt av både publikum og annonsører. Utover det har jeg ikke noe behov for å kommentere det Hegseth og Kroksæter mener, sier han til Adresseavisen.

- Har Petter Northug et management som forguder ham?

— Nei, han har et management som prøver å støtte ham og bidra på best og mest mulig riktig måte.

- Fjortis-humor

Kjetil Kroksæter peker på at idrettsutøvere alltid vil få aksept for hva de gjør hvis de vinner.

— Hvis han ikke vinner, er ikke dette bra for hans omdømme. For meg blir det billig å spille så mye på nakenstunt. Det er billig humor. Petter Northug gjorde seg ekstremt populær på de treffende, gode replikkene. Jeg synes ikke han lever opp til den standarden han la seg på da han var yngre. Mange av disse innslagene bærer preg av fjortis-humor, sier Adressa-kommentatoren.

Han legger til:

— Petter Northug har vært nyskapende på mange områder. Jeg synes ikke han treffer veldig godt her. Det virker som en litt desperat jakt etter klikk.

Adresseavisen var søndag i kontakt med Anders Sæther, som leder produksjonsselskapet Globus Media. Han ønsker ikke å kommentere saken.

Les mer om

  1. Petter Northug