Drama for Karlsson etter seieren: – Buksene brant opp

RUKA (VG) Frida Karlsson (22) var så kald at hun trengte hjelp etter seieren over Therese Johaug (33). Samtidig tok buksene til svensken fyr.

HOT AND COLD: Frida Karlsson kunne juble for seier i Finland, men hun hadde det likevel ikke bra etter målgang.
  • Herman Folvik, VG

– Når man er ute i løypa, kjenner man ingenting for da har man adrenalin over ørene. Men når man kommer i mål, så fryser man fast, sa Karlsson til pressen etter seieren på 10 kilometer i klassisk.

Det var ned mot 20 minusgrader i Ruka lørdag ettermiddag, og mørket la seg fort i de finske skoger etter en nydelig vinterdag.

Det fikk Karlsson smertelig kjenne på fingrene og føttene.

– Jeg kjente ikke fingrene mine på slutten av løpet. Jeg tenkte: «Kan noen hjelpe meg?». Jeg hadde ingen følelse, sier Karlsson ifølge Aftonbladet.

Seierskvinnen forteller at hun først fikk hjelp av den finske løperen Krista Pärmäkoski. Så kom legehjelp til.

Men ikke nok med at det var sprengkaldt. I målområdet ble det også for varmt rundt Frida Karlsson.

– Buksene mine begynte å brenne. Jeg vet ikke. Jeg var vel for het, sier Karlsson til Aftonbladet og ler.

22-åringen sier buksene brant opp, og at hun måtte låne buksene til Maggan Carlson i støtteapparatet mens hun tok intervjurunden.

– Det var noe varmeelement-greier. Jeg kom litt for nærme. Det var helt sykt, sier Karlsson ifølge Expressen.

Da VG pratet med Karlsson senere etter løpet var hun fortsatt kald og småhoppet, men hun smilte også svært lykkelig etter å ha slått Therese Johaug.

– Det var en «skön» start fra min side. Det er noe å bygge videre på, sier Karlsson.

Kanskje blir det champagne på Karlsson etter seieren:

Etter en intens kamp om sekundene vant Karlsson med 13,7 sekunder ned til Johaug. Tyske Katharina Hennig (25) tok tredjeplassen Johaug tapte mye tid i en utforkjøring.

– Jeg ble litt reservert. Jeg fikk en liten skrens, så jeg tapte nok kanskje fem sekunder der. Jeg ble litt forsiktig, men jeg skal ikke skylde på det i det hele tatt. Frida leder mot meg hele løpet. Jeg gjorde mitt beste, men hun var bedre, sier Johaug til VG.

Dette var den svenske 22-åringens andre individuelle seier mot Therese Johaug. Den første kom på tremila i Holmenkollen i 2020.

– Jeg kjente at jeg hadde kontroll hele løpet, og jeg hadde hele tiden et gir ekstra å legge til. Det var en herlig følelse å ha, sier Karlsson til VG.