Langrenn

Gull på kvinnestafetten – Riiber tok sølv i kombinert

 • Mads Størdal Vegstein
  Mads Størdal Vegstein
  Journalist

Foto: Martin Slottemo Lyngstad

VM-debutanten Helene Marie Fossesholm (bildet) kom alene til mål og sikret norsk gull på kvinnestafetten i Oberstdorf torsdag. For Sverige ble løpet et mareritt.

Sverige falt av på første etappe, mens Tiril Udnes Weng og Heidi Weng stakk i front sammen med russerne. På tredje etappe fikk Therese Johaug en stor luke, før Fossesholm sikret gull på siste etappe.

– Det var moro å avslutte. Jeg var overraskende rolig før start. Det er takket være at jentene støttet meg, sa Fossesholm etter løpet.

Allerede tidlig i sesongen forberedte Fossesholm seg på å gå ankeretappen i VM. Det var en lenge planlagt overraskelse da junior ble satt til å avslutte stafetten.

Sverige var favoritt før løpet, men var aldri med i medaljekampen. De ble nummer seks til slutt.

Jarl Magnus Riiber hadde ikke sin beste dag i langrennssporet torsdag. Han måtte dermed nøye seg med sølv i kombinert. Gullet gikk til 19 år gamle Johannes Lamparter fra Østerrike.

Lamparters forsprang var på 22 sekunder til toer Akito Watabe og 37 sekunder til Riiber. Men etter 1,5 av de fire rundene, forsto nordmannen at det ikke ville bli gull.

– Jeg hadde ikke noe å jage med, sa Riiber etterpå, tydelig misfornøyd selv om det ble medalje.

Selv om det er blitt to VM-titler og et sølv, har noe plaget Riiber i VM. – Hoppbakken har stjålet så mye nattesøvn og energi at du ikke aner det, sier han til Aftenposten.

Les også

 1. Visste i flere måneder at hun skulle gå den krevende gull-etappen

 2. Daniel Røed-Johansen kommenterer stafetten: Etterpå så det ut som Kalla ville grave et hull i bakken

 3. – Hoppbakken har stjålet så mye nattesøvn og energi at du ikke aner det

 4. Lekende lett norsk stafettgull – svensk fiasko

 5. Johannes (19) straffet Riiber – sølv til VM-kongen

Les mer om

 1. Oppsummert-type