Langrenn

Johaug-saken kan ende opp som TV-serie

– Dette er på initiativ fra oss, sier manager Jørn Ernst.

Therese Johaug under høringen på Ullevaal Stadion nylig.

Et produksjonsselskap har fulgt Therese Johaug tett siden hennes positive dopingprøve ble kjent i oktober. Det hele kan ende med en TV-serie. 

Det bekrefter produsent og daglig leder i Globus Media, Anders Sæther, til NTB. 

– Vi har gjort en del prosjekter innen denne sjangeren, og vi driver og filmer med henne. Dette er en spesiell historie, sier Sæther.

Johaug-manager Jørn Ernst sier at prosjektet er en del av en dokumentarserie ved navn «Supersport».

– Dette var en avtale som ble gjort lenge før hennes positive dopingprøve. Hun er en av flere toppidrettsutøvere som skal være del av serien som skal sendes på TV 2, sier Ernst til NTB.

Trolig vil serien bli sendt til høsten.

– Vi stoppet opptaktene og tenkte oss om etter at resultatet av dopingprøven ble kjent, men vi valgte å fortsette filmingen. Det er mulig det blir en egen dokumentar, men det må vi se an, sier Ernst.

Det var Østlendingen som omtalte saken først.

Les også

Kowalczyk møtte Johaug i Sør-Korea: - Vi hilste ikke på hverandre

Ble med til Sør-Korea

Ernst bekrefter at det kan ende som TV-serie, men at det nå først og fremst er dokumentasjonen som står i fokus. Therese Johaug er filmet både i trening og på reise. Det er også gjort flere intervjuer med henne i denne perioden.

Johaug er blitt fulgt tett både på Sjusjøen og under turen til OL-løypene i Pyeongchang.

– Jeg vil si minst mulig om dette, men vi jobber med opptak. Vi vil komme tilbake med mer når vi vet hva det blir, sier en hemmelighetsfull Sæther.

Globus Media AS står bak produksjoner som «Sirkus Northug», «Verdens beste skijenter», «Skiskytterne», «HåndballEventyret» og «Fotballproff».

Les også

Johaug sjekker ut OL-løypene i Sør-Korea

Kan komme dom neste uke

Johaug venter for øyeblikket på dommen fra domsutvalget i Norges Idrettsforbund etter den to dager lange høringen på Ullevaal stadion i slutten av januar. En dom kan komme neste uke.

– Den bør komme neste uke. Da er vi et skritt nærmere å få en avklaring som hun kan få forholde seg til. Det blir spennende, sier Johaug-manager Ernst til NTB.

Jenta fra Dalsbygda testet positivt for det forbudet stoffet clostebol etter å ha brukt kremen Trofodermin på en sår leppe under en høydesamling i Livigno i september i fjor.

(©NTB)

Les mer om

  1. Therese Johaug
  2. TV
  3. TV-serier