Langrenn

Norges Skiforbund-leder: - Johaug er ikke utestengt

Generalsekretær Stein Opsal kommenterer nyheten.

Stein Opsal, generalsekretær i Norges Skiforbund.
  • Kurt B.M. Haugli
  • Nicholas Bergh
    Journalist

Therese Johaug har testet positivt for stoffet clostebol. Skistjernens forklaring sier årsaken er at hun brukte kremen trofordermin på en solbrent leppe.

Generalsekretær i Norges Skiforbund Stein Opsal kommenterte saken torsdag formiddag, i påvente av pressekonferansen som starter 12.15. — Det her fikk vi vite for en ukes tid siden. Saken er ikke behandlet i FIS' dopingpanel. Nå jobber vi med å få fakta på bordet, sier Opsal til Aftenposten.

Han legger til at Johaug ikke er utestengt, men at både A- og B-prøven er analysert. Tidligere har utøvere som har blitt tatt for samme krem fått en utestengelse på over ett år.

Vil ikke kommentere om noen må gå

Landslagslege Fredrik S. Bendiksen har tatt på seg ansvaret for Johaugs positive dopingprøve. Bendiksen tok ut to kremer for sårbehandling på et italiensk apotek i Livigno i september. Prøven ble tatt 16. september.

Tidligere i sommer fortalte tidligere landslagslege Knut Gabrielsen at saken rundt Martin Johnsrud Sundby bidro til at han trakk seg.

Stein Opsal vil imidlertid ikke kommentere onsdag om Johaug-saken får konsekvenser for jobbfremtiden til noen i skiforbundets medisinske apparat. Han vil heller ikke si om saken kan få konsekvenser for ledere i forbundet.

Flere deltajer rundt saken kommer på pressekonferansen 12.15. Den kan du se her.

Saken oppdateres

Hør siste episode av Aftenpodden Sport hvor Høgmo og landslaget er tema: