Langrenn

Nå skal Kowalczyk gå langrenn for et norsk lag

Justyna Kowalczyk dropper en rekke verdenscuprenn kommende sesong.

Justyna Kowalczyk sammen med sin hovedtrener Aleksander Wierietielny. Han er bare en av mange rundt Kowalczyk som på mange måter er et landslag alen. Men denne sesongen vil hun gå langløp for et norsk lag.
  • Kurt B.M. Haugli

VAL SENALES: Den polske superstjernen er en av de første som kommer og en av de siste som reiser fra formiddagsøkten på breen i Val Senales. Hun som de fleste andre langrennsløpere med ambisjoner, lagt en treningssamling i høyden i Val Senales.

Hun legger planer for kommende sesong. Det kommer til å handle om flere langløp og hun kommer ikke til å bruke like mye energi på verdenscupen.

Les også

Kalla: - Dette kommer til å bli en spesiell sesong

Norsk lag på gang

Til polsk TV, som var i Val Senales for å lage en større reportasje om henne, fortalte hun at verdenscupen kan bli en nedtur for de som heier på henne. Hun kommer til å droppe en rekke verdenscuprenn denne sesongen og legge inn flere langløp.

Og når hun går langløp kommer hun mest sannsynlig til å gå i drakten til og med sponsormerkende til det norske laget Team Santander.

Justyn Kowalczyk trener mye og lenge. Her er hun på breen i Val Senales sist søndag. Hun kommer til droppe mange renn i verdesncupen denne sesongen.

Ifølge TV 2 er det dette norske langløpslaget som kommer til å få polsk forsterkning. Dette får også Aftenposten bekreftet.Team Santander er privatlaget hvor brødrene Jørgen og Anders Aukland har vært stammen i mange år. Foran denne sesongen er også Johan Olsson med på laget. Tord Asle Gjerdalen er med for andre sesong og Finlands tidligere landslagstrener Magnar Dalen er nå sportsdirektør.

Kowalczyk var hemmelighetsfull rundt hennes valg av langsløpslag da hun snakket med TV 2. Men 30. oktober holder Kowalczyk pressekonferanse i Polen. Da kommer hun til offentliggjøre sitt valg av lag.

Syv mann og hund

Og selv om Kowalczyk kommer til å redusere antall verdenscuprenn denne sesongen, betyr det ikke at hun tar lett på treningsarbeidet. På breen i Val Senales har hun med seg et solid team. Leder for dette teamet bestående av smørere, hjelpetrener og medisinsk støtteapparat er hovedtrener Aleksander Wierietielny.

Kowalczyks hjelpere er i tillegg til Wierietielny: Rafał Węgrzyn (assistenttrener), Are Mets (service/smøring), Pepe Koidu (service/smøring), Mateusz Nuciak (Service/Smøring), Robert Smigielski (lege) og Jan Wacholski (fysioterapuet).

I tillegg til syv mann, har Kowalczyk med seg sin lille hvite hund som også blir luftet oppe på breen i 2900 meters høyde.

Dårlig sesong

Forrige sesong var ingen stor suksess for den polske løperen. Bare en 13. plass sammenlagt i verdenscupen og bare en bronse på lagsprinten i VM i Falun, var ikke helt slik hun hadde tenket at sesongen skulle ende. Dog hadde hun suksess i Vasaloppet som hun vant.

Men hun er en av Polens mest kjente idrettsutøvere og har slett ikke tenkt å gi seg. Tvert i mot. Hun satser for fullt mot VM i Lahti i 2017. Men den ene suksessen hun hadde sist vinter, seieren i 90 kilometer lange Vasaloppet må hat gitt mersmak. Kommende vinter blir hun å se i flere av rennene i langløpscupen som kalles Ski Classics.

— Jeg liker det fordi det er skikkelige utfordringer. Vasaloppet, 90 kilometer med staking, det var litt en prøvelse både fysisk og mentalt, men det gir meg også motivasjon, forteller Kowalczyk til TV 2. * Er du mer interessert i hva den polske langrensstjernen holder på med, finner du flere saker under her.

Les også

  1. Bjørgen skal se langrenn fra sofaen - og håper på Kowalczyk-suksess

  2. Kowalczyk om hobbyen: - Dette er jeg stolt av

  3. Kowalczyk sliter: - Kroppen min er en eneste stor betennelse

  4. Kowalczyk: - Jeg ville gitt fra meg berømmelsen på et blunk

  5. Kowalczyk: - Rivalene mine ler av meg

Les mer om

  1. Langrenn
  2. Justyna Kowalczyk