Langrenn

Kommentar: Nå har du gjort noe dumt, Petter!

Det er lett å se at Petter Northug har bommet. Noe gikk galt i høydeoppholdet, men det er fortsatt tid nok til å redde VM-formen, skriver Kjetil Kroksæter.

Øyeblikket da Petter Northug og trener Stig Rune Kveen (t.v) innser at noe er galt etter rennene på Lillehammer. De visste ikke at det skulle gå uker før Northug ble i stand til å trene igjen. Foto: Aleksander Myklebust

Langrennsledelsen tok ut Petter Northug til Tour de Ski, men jeg tror vi kan fastslå at sesongens nest største høydepunktet går i vasken. Med så dårlige forberedelser vil han uansett ikke hevde seg i toppen, og da vil han trolig ha bedre utbytte av å trene hjemme. For når sesongen skal oppsummeres, er det resultatene i VM som avgjør sluttkarakteren.

Petter Northug liker å teste grenser, og han har gode erfaringer med å ligge i høyden. Han bedriver litt grunnforskning på egen kropp, når han av og til ligger lenger, av og til høyere og av til trener helt oppe på 3200 meters høyde. Han tester ut ting få, om noen, andre har gjort, og driver risikoøvelse i ytterkant av anbefalt høyderegime.

Les hele saken med abonnement