Langrenn

Dyrhaug nektes å dra til Russland

Niklas Dyrhaug har lyst til å følge Petter Northug til Rybinsk. Landslagsledelsen sier nei.

Sterk tour: Niklas Dyrhaug ble nummer sju i Tour de Ski. Han har lyst til å gå verdenscup i Rybinsk, men får ikke lov av landslagsledelsen.
 • Birger Løfaldli
  Birger Løfaldli
  Adresseavisen

VAL DI FIEMME (adressa.no): — Jeg er litt sugen på å gå i Rybinsk, hvis kroppen responderer etter touren. Men det blir en avveining jeg må ta sammen med Trond (Nystad) og Vidar (Løfshus), sier Niklas Dyrhaug til adressa.no.

Den vurderingen ser allerede ut til å være tatt. Landslagssjef Vidar Løfshus er tydelig på at tydalingen ikke skal til Russland.

Northug vil krige

Konkurransene det gjelder er verdenscuphelga fra 23. til 25. januar. Petter Northug gjorde det i går klart at han ønsker å delta der.

Les også

Northugs plan: - VM-oppladning i Russland

— Det er artig å krige med russerne, det er veldig stor interesse for langrenn i Rybinsk og det er fine distanser. Jeg har ikke lagt en endelig plan, men åpner for å gå to distanser, sier Northug til adressa.no.

Mens Dyrhaug får avslag, sier Løfshus ja til Northugs ønske.

— Det er avklart at han skal til Rybinsk. Niklas ligger litt dårligere an. Det er liten sjanse for at han drar, sier landslagssjefen.

Jentene står over

— Petter har vist seg veldig robust i etterkant av slike tourer og takler også sykdomsperioder veldig godt. Også Martin Johnsrud Sundby vurderer å dra dit. Det er mange som har lyst til å dra, fortsetter Løfshus.

Les også

OL-helt Tufte hyller kompisen Sundby: - Martin er en stayer

Han regner med at Norge reiser dit med en tropp på mellom ti og femten løpere. Allerede er det bestemt at både Marit Bjørgen, Therese Johaug og Heidi Weng blir hjemme.

Niklas Dyrhaug må dermed belage seg på å konkurrere i mer hjemlige omgivelser den kommende måneden. Han har gjennomført en sterk Tour de Ski og gikk i mål som sjuendemann i går.

Ingen kan nå ta fra ham en plass i VM-troppen. Håpet er å få gå skiatlon, stafett og femmila i Falun. De neste dagene skal Dyrhaug slappe av i Trondheim.

Les også

 1. Dette imponerer Kroksæter mest med Marit Bjørgen

 2. Hun har vært kvalm, uvel og hatt vondt i magen

 3. Sundby vant Tour de Ski: - Det føles mye bedre å vinne i år

 4. Kjendisene hyller Weng etter tårevått intervju

 5. Bjørgen etter etterlengtet Tour-triumf: - Jeg trodde nesten jeg var for gammel

 6. Kowalczyk: – Jeg har blitt fortalt at jeg lå i snøen og var bevisstløs i fire minutter

 7. Det blir ikke mer fortjent enn dette

Les mer om

 1. Niklas Dyrhaug