Langrenn

Her forsvinner Sundby uten å snakke med noen

NRK-programleder: — Synd at han velger den løsningen.

Martin Johnsrud Sundby snakket ikke med pressen etter tirsdagens sprint.
 • Birger Løfaldli
  Birger Løfaldli
  Adresseavisen

GATINEAU (adressa.no): Ingen norske herreløpere klarte å klatre på pallen under den første etappen av Ski Tour Canada i Gatineau tirsdag kveld. Russiske Sergej Ustiugov vant sprinten i fri teknikk foran franskmannen Richard Jouve og Simeon Hamilton fra USA.

Mer om åpningsdistansen i Ski Tour Canada:

 1. Les også

  Ingen nordmenn på pallen da russer vant sprinten

 2. Les også

  Falla overlegen i sprintfinalen i Canada: - Helt perfekt

Droppet NRK

Finn Hågen Krogh ble beste norske løper på fjerdeplass. Ola Vigen Hattestad og Petter Northug ble nummer fem og seks.

Sett denne?

Les også

Stor oversikt: Alt du trenger å vite om Ski Tour Canada

Storfavoritten til å vinne Ski Tour Canada sammenlagt, verdenscupleder Martin Johnsrud Sundby, ble slått ut i kvartfinalen. Deretter forlot han stadion uten å snakke med noen fra pressen. Heller ikke NRK, som sendte sprinten direkte i beste sendetid, fikk noe svar fra Sundby etter løpet.

Knut Skeie Solberg, reporter i NRK.

— Vi ønsker selvfølgelig å ha alle de beste med på intervju så fort som mulig, så det er synd at han velger den løsningen. Men han var kanskje veldig skuffet, sier programleder i NRK, Knut Skeie Solberg til Adresseavisen.

Har ingen svar

— Vi ba om intervju til Gro Eide (landslagets presseansvarlige) og fikk tommelen opp på Martin. Da han kom ut av teltet, så hoppet han over gjerdet. Det er et valg han tar, legger NRK-programlederen til.

Les også

Vi fulgte sprintfinalene i Ski Tour Canada

Adresseavisen var i kontakt med Gro Eide i 22-tiden i kveld. Da hadde hun ingen svar på hvorfor Sundby dro uten å gå gjennom den såkalte mixed-sonen, hvor samtlige løpere møter mediene etter verdenscupkonkurransene.

— Først må jeg finne ut av hva som har skjedd. Når jeg kommer tilbake til resten av troppen så skal jeg finne ut av det, sier Eide.

- Oppfordrer alle

Martin Johnsrud Sundby

Herrelandslagstrener Trond Nystad hadde ikke snakket med Sundby etter løpet. Det hadde heller ikke landslagssjef Vidar Løfshus.— Vi oppfordrer alle til å gå gjennom mixed-sonen. I den grad han ikke har gjort det kommer vi til å ta en prat med ham, sier Løfshus til Adresseavisen.

Under Tour de Ski valgte Petter Northug ikke å gå gjennom mixed-sonen etter sprinten i Lenzerheide. Da uttalte pressesjef Michael Lamplot i det internasjonale skiforbundet (FIS) at det er noe alle løpere må gjøre og at FIS ville ta en prat med det norske laget for å unngå at det skjer flere ganger.

Mest lest akkurat nå

 1. 1
  SPORT
  Publisert:

  Jakten på ungdomskilden

 2. 2
 3. 3
 4. 4
 5. 5