To personer siktet etter ulykken med Northugs bil

Passasjeren brakk kragebeinet. Uvisst om Northug satt i bilen. Coop vil ikke si hvilke konsekvenser saken kan få for sponsoravatalen.

svp://26504?view=adressa
  • Børge Sved
  • Birger Løfaldli
  • Mats Krokstrand

TRONDHEIM (adressa.no): To personer er siktet etter at Petter Northugs bil havnet i autovernet på Dalgård i Trondheim natt til søndag. Den ene er født i 1986, den andre i 1991. Siktelsen dreier seg om promillekjøring, melder politiet på en pressekonferanse søndag ettermiddag.

Stakk fra stedet

Sjåføren stakk fra stedet og ble senere lokalisert på sin egen adresse. Han ble bragt til sykehuset for en sjekk, og videre til politihuset for avhør.

Siktede ble på ettermiddagen søndag dimittert etter avhør. Det opplyser krimvaktleder Bård Jacobsen.

Den skadde passasjeren, som har brukket kragebeinet, er født i 1991, og ble ivaretatt av en bilist. Bilisten og den skadde passasjeren skal ikke ha kjent hverandre fra før, opplyser krimvaktlederen.

Politiet vil ikke si noe om hva de involverte i ulykken har forklart i avhør. Personen med et brukket kragebein er nå på sykehuset, der han skal utredes for hodeskader.

PRESSEKONFERANSE: Krimvaktleder Bård Jacobsen informerte om status i saken som omhandler ulykken som involverte Petter Northugs bil.

På pressens spørsmål om Petter Northug er involvert i ulykken, svarer politiet ingen kommentar.

I 15-tiden søndag var det fortsatt uavklart hvorvidt Petter Northug var en av de to som satt i skistjernens bil.

Høy hastighet

— Jeg kan bekrefte at bilen til Petter har vært involvert i en trafikkulykke, opplyste Northugs manager Are Sørum Langås til adressa.no søndag formiddag.

— Petter er i dialog med politiet rundt dette. Slik sett er det en politisak. Det er alt jeg har å si om dette, sier Northug-manageren.

Ulykken skjedde i General Bangs vei på Dalgård. Politiet opplyser at to menn, begge i 20-årene, var involvert i utforkjøringen som skal ha skjedd i høy hastighet.

Coop jakter på svar

I 13-tiden i dag var adressa.no i kontakt med Coops toppsjef Svein Fanebust. Coop er Northugs hovedsponsor etter at skistjernen gikk ut av landslaget.

— Akkurat nå har jeg ikke tilstrekkelig kunnskap om saken. Jeg vet at Petter Northugs bil er involvert. Det jeg har lest om saken har jeg sett på adressa.no. Nå skal vi bruke tid på å skaffe oss oversikt i saken. Inntil jeg vet det jeg trenger å vite vil jeg ikke kommentere noe, sier Fanebust til adressa.no i 13-tiden søndag.

- Når ble du kjent med saken?

— Litt over klokken ni i dag. Jeg ble kontaktet av Petters manager, sier Fanebust.

- Hadde intet nytt

I 15-tiden var adressa.no igjen i kontakt med Coop-sjefen. Han hadde da pratet med Northugs manager Are Sørum Langås, men fikk ikke alle svarene i saken som han var på jakt etter.

— Langås hadde intet nytt i saken, sier Fanebust, som sier at han ikke vet om Petter Northug satt i ulykkesbilen.

Han vil ikke si noe om hvilke konsekvenser det kan få for sponsoravtalen om Northug var blant de involverte.

— Før jeg kjenner fakta i saken vil jeg ikke kommentere det.

Har ikke snakket med Northug

- Regner du med å få nok kunnskap om saken i løpet av dagen til å kunne ta en beslutning?

— Det er umulig å vite. Jeg trodde at vi så langt på dagen skulle ha visst mer, men vi kommer ikke til å ta en beslutning nå. Vi må ha fakta på bordet.

- Vil du prate med Petter Northug personlig?

— Det er opp til Petter. Så langt er det slik at jeg gjerne snakker gjennom manageren. Om jeg finner noen grunn til å ringe Petter vet jeg ingenting om, sier Svein Fanebust.

Northugs manager Are Sørum Langås har ikke besvart henvendelsene fra adressa.no søndag ettermiddag.

SPORTSDØGNET:

svp://26504?view=adressa